Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017, την Παρασκευή 26 Μαΐου  

22 Μαΐου 2017
12:15
Κανένα σχόλιο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της επικοινωνιακής δράσης που για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠ.ΠΟ.Α., με γενικό τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Η εκδήλωση, υπό τον γενικό τίτλο

«Οι καλλιέργειες και η επεξεργασία των σπόρων: από το παρελθόν στο παρόν»

θα λάβει χώρα την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Περιλαμβάνει:

α) Παρουσίαση του θέματος της βιολογικής γεωργίας, με έμφαση στο ιπποφαές, από τον Άρη Γκουλιάφα, μέλος της ομάδας καλλιεργητών «ιπποφαές team». Ώρα: 10.00 π.μ.

β) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Εργαστήρι αρχαιοβοτανικής για μικρούς και μεγάλους. Ώρα: 10.30 π.μ. – 14.00 μ.μ.

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να μυηθούν από τις αρχαιοβοτανολόγους της Εφορείας Χαρά Στυλιανάκου και Δήμητρα Κοτσαχρήστου, στον κόσμο της αρχαιοβοτανικής γνωρίζοντας τις σχετικές διαδικασίες απόκτησης και μελέτης των αρχαίων σπόρων. (διαδικασία επίπλευσης – νεροκόσκινου).

Η συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, ενώ η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την ημέρα της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.