Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κ. Δεσποτίδη με την οποία η πιάτσα των ταξί που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους (μετά και την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας) θα μεταφερθεί στο στενό επί της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, λόγω απαραίτητων εργασιών ανάπλασης για διάστημα περί 2,5 περίπου μηνών.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κατέθεσε την πρόταση του Δήμου να καταληφθούν δύο θέσεις στην κεντρική πλατεία από ταξί (συγκεκριμένα σε υπάρχουσα παρκίδα μπροστά στην Εθνική Τράπεζα) και τα υπόλοιπα να παραταχθούν στο στενό της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης, όπως και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία.

Οι οδηγοί ταξί σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο ζητούσαν να είναι σε εμφανή θέση η πιάτσα, η Τροχαία διαφωνούσε κάθετα η πιάτσα να μεταφερθεί επί της οδού Τσόντσα και ήδη αρκετοί καταστηματάρχες εμφανίστηκαν αντίθετοι σε όποιο σκεπτικό υπήρχε για δημιουργία πιάτσας επί της οδού Μακεδονομάχων, πρόταση που τέθηκε επί τάπητος και απορρίφθηκε.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης δήλωσε πως η κουβέντα είχε επαναληφθεί πριν μήνες για την μόνιμη τοποθέτηση των ταξί. «Δεν γίνεται να εξαϋλώσουμε τα Ταξί, ούτε και μαγικά να διαμορφώσουμε νέες θέσεις στάθμευσης… Πρέπει να διαφυλάξουμε πραγματικά την πλατεία. Εμείς δεν μπορούμε στην τρέχουσα φάση να αφήσουμε να καταληφθεί το βόρειο τμήμα της πλατείας», ξεκαθάρισε. «Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε τα Ταξί στην πλατεία…», επανέλαβε.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Κ. Κυριακίδης πρότεινε προς ψήφιση στο Σώμα να μεταφερθούν τα ταξί επί της οδού Τσόντσα, θέση που καταψηφίστηκε.

Tίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr