Κοζάνη: Παρουσίαση εργασιών μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe

23 Μαΐου 2017
15:00
Κανένα σχόλιο

Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης παρουσίασαν την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, σε μία ανοικτή για το κοινό εκδήλωση στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης (κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης) τις εργασίες που υλοποίησαν με τους μαθητές τους στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe κατά τη φετινή σχολική χρονιά.
Πρόκειται για μια καινοτόμα εκπαιδευτική δράση πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με διττό σκοπό. Αφενός, την επιμόρφωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα που έχουν σχέση με την ταυτότητα, την ιστορία, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου τη μετάδοση των γνώσεων αυτών στους μαθητές τους, εφαρμόζοντας καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας με απώτερο σκοπό την διαμόρφωση αυριανών ενεργών πολιτών της Ευρώπης.
Οι εργασίες υλοποιήθηκαν από ομάδες μαθητών και με τη σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν:
 «Festivities in Europe» από ομάδα 13 μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ Κοζάνης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Τριανταφύλλου Ευαγγελία.
 «Ευρωπαϊκοί χειμερινοί προορισμοί» από ομάδα 21 μαθητών του ΕΠΑ.Λ Σερβίων με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Μπουμπουρέκα Βιβή.
 «Ανιχνεύοντας εργαλεία και νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την προστασία ενός σημαντικού υγρότοπου της περιοχής μας» από ομάδα 29 μαθητών του Γυμνασίου Κρόκου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Κοντούλα Μαρία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοζάνης κ. Κεχαγιά Φώτη για την παραχώρηση της αίθουσας και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Τέλος, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν ενεργά στην εκπαιδευτική δράση αποδεικνύοντας πως μπορούν, με τη βοήθεια που τους παρέχει το σχολείο, να προβληματιστούν, να δράσουν και να δημιουργήσουν!
Ο πρεσβευτής των Teachers4Europe
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας
Παπαχαραλάμπους Παναγιώτης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.