Τηρώντας τη δέσμευσή μας για αποκαλύψεις σχετικά με τη «δράση» Προϊσταμένων που παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στη διαδικασία επιλογής των εργαζομένων περί συμμετοχής τους ή μη σε έναν από τους δυο Συλλόγους των εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και θέλοντας να διαφυλάξουμε το δικαίωμα της συνδικαλιστικής ελευθερίας κάθε εργαζόμενου, νομίζουμε ότι ήρθε ο καιρός να πέσουν οι μάσκες.

 Καταγγέλλουμε τον Προϊστάμενο του Δασαρχείου Κοζάνης Νικόλαο Σπυριδωνίδη, για την ωμή παρέμβασή του στους εργαζομένους που υπηρετούν στο Δασαρχείο αλλά και στα Δασονομεία ευθύνης του, ο οποίος χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως Προϊστάμενος, έχει επιδοθεί εδώ και καιρό σε έναν «αγώνα επιβολής την δική του επιθυμίας» να προσχωρήσουν οι εργαζόμενοι στο Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με έδρα τα Γιάννενα. Για ποιο λόγο άραγε; Τι όφελος έχει ο ίδιος;

Υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα και καταστρατηγώντας κάθε έννοια συναδελφικής αλληλεγγύης, σεβασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της ελευθερίας τους να επιλέξουν ανεπηρέαστα σε ποιο Σύλλογο θέλουν να συμμετάσχουν, έφτασε στο σημείο μη έχοντας το θάρρος να ομολογήσει την πράξη του, να δώσει άλλη εικόνα για τα πραγματικά γεγονότα και να παραπληροφορήσει το Σύλλογο Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με έδρα τα Γιάννενα.

Αποτέλεσμα δε αυτής της πράξης ήταν για άλλη μια φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γιάννενα, να προχωρήσει στην έκδοση «ελαφρά τη καρδία» ανακοίνωσης-καταγγελίας κατά του Ασκών Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα κ. Βασίλειου Μιχελάκη, ζητώντας και τα «ρέστα από πάνω».

Ο κ. Σπυριδωνίδης νομίζει ότι αν κρυφτεί πίσω από τα δάχτυλό του και βάζοντας μπροστά τον «πρόθυμο» Σύλλογο από τα Γιάννενα και κατόπιν την ΟΣΕΑΔΕ, θα απαλλαγεί από τις ευθύνες των πράξεων του, ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος».

Τι αμοραλισμός !

Περιμένουμε από την  Ομοσπονδία αν δεν μεροληπτεί, να πάρει θέση στις ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, περιοχή Δυτικής Μακεδονίας και στην καταγγελία για το Δασάρχη Κοζάνης, όπως πράττει υιοθετώντας άμεσα τις απόψεις του Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με έδρα τα Γιάννενα.

Επειδή το νόμισμα έχει δυο όψεις, ζητάμε από την Ομοσπονδία πριν ενστερνιστεί μια άποψη από κάθε πρωτοβάθμιο όργανο, να ερευνά και να διασταυρώνει τα γεγονότα πραγματικά ή μη, ειδάλλως θα βγει εκτεθειμένη στα μάτια όλων των συναδέλφων και θα τρωθεί ανεπανόρθωτα το γόητρό της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

                               

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Η Πρόεδρος                           Η αν. Γενική Γραμματέας                                                       

Μαριάνθη Κιρτικίδου                            Βαΐα Ζιάκα