Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ: Η δικαίωση των θυσιών των ελληνικού λαού είναι εθνική γραμμή

24 Μαΐου 2017
21:58

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η δικαίωση των θυσιών των ελληνικού λαού είναι εθνική γραμμή

Τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου που ανακοινώθηκαν σήμερα  αναδεικνύουν μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα:

1ον. Η βασικότερη δέσμευση του κ. Τσίπρα για διεύρυνση της φορολογικής βάσης με σύλληψη της μεγάλης φοροδιαφυγής και πάταξη του λαθρεμπορίου αποδεικνύεται γράμμα κενό καθώς τα έσοδα από τους ειδικούς φόρους (καύσιμα, τσιγάρα κλπ) όχι μόνο δεν αυξάνονται αλλά εμφανίζονται μειωμένα ακόμη και έναντι των στόχων  του Προϋπολογισμού.

2ον. Πέρα από τα λόγια, η βασική Κυβερνητική επιλογή της υπερφορολόγησης έφτασε γρήγορα σε αδιέξοδο, καθώς τα έσοδα εμφανίζουν κόπωση όπως ήταν αναμενόμενο. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η συγκράτηση των εσόδων συνδέεται ευθέως με την καταιγίδα των κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς. Μια πρακτική που εκτός από επώδυνη έχει και ημερομηνία λήξης.

3ον. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός της υστέρησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) που έρχεται να προστεθεί στις τραγικές καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις όλων των μεγάλων επενδύσεων (Ελληνικό, περιφερειακά αεροδρόμια, μικρή ΔΕΗ κ.α.). Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η ύφεση δεν οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες αλλά στις εμμονές και ιδεοληψίες της Κυβέρνησης.

4ον. Στη γνωστή μέχρι τώρα μέθοδο της μη καταβολής των οφειλόμενων στους ιδιώτες, για τη συγκράτηση των δαπανών, προσθέτουν πλέον το ψαλίδισμα βασικών προνοιακών πολιτικών όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και των επιχορηγήσεων στα καθημαγμένα νοσοκομεία.

5ον. Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο του 4μηνου είναι ότι αποκαλύπτεται τι συμβαίνει με το πρωτογενές πλεόνασμα. Αρκεί και μόνο το γεγονός ότι το πρωτογενές πλεόνασμα τετραμήνου 1,7 δισ. ευρώ συμπίπτει ακριβώς με την υστέρηση των πιο πάνω δαπανών (ΠΔΕ, προνοιακά επιδόματα, νοσοκομεία). Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με το πιο δραματικό τρόπο όλα όσα είπε πριν από μια εβδομάδα στη Βουλή η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά.

Αυτό που κατάφερε ο κ.Τσίπρας είναι να δεσμεύσει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα με δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα. Όσο για το χρέος, ο κ. Τσίπρας οφείλει να χαράξει μια εθνική γραμμή αντάξια των θυσιών του ελληνικού λαού.

Όσα είπε σήμερα για την πρόταση του κ. Σόιμπλε μόνο ανησυχία προκαλούν.

Για εμάς, το ΠΑΣΟΚ, είναι ξεκάθαρο ότι στο μέτωπο του χρέους απαιτούμε τουλάχιστον την επαναφορά του κεκτημένου του Φεβρουαρίου –  Νοεμβρίου 2012 και για αυτό αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές απέναντι στις ακραίες συντηρητικές φωνές της Ευρώπης.

Το γεγονός ότι ο κ Τσίπρας απεμπόλησε τη συμφωνία του 2012 με δική του ευθύνη δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ Σόιμπλε.

Το ζήτημα αφορά τις θυσίες του Ελληνικού λαού που κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί.

Τον κ Τσίπρα θα τον κρίνει ο Ελληνικός λαός και μόνον αυτός και είναι σίγουρο ότι η κρίση του θα είναι αμείλικτη και σκληρή.

3 σχόλια

  • Πώς το είπες αυτό; Κεκτημένο του 2012;

    Εννοείς κούφιες υποσχέσεις για ένα χρέος που λέγατε ότι είναι βιώσιμο. Και ο σαμαράς και ο Βενιζέλος το έλεγαν αυτό.

    Έλεος πια. Μας κουρασες.

  • Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η ύφεση δεν οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες αλλά στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

  • Αδιαφορήστε σε όποιες ανακοινώσεις βγάζουν αυτοί που μας έφτασαν εδώ.

    Κανένα σχόλιο στις ανακοινώσεις τους. Πλήρης αδιαφορία και απαξίωση τους ταιριάζει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.