Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ – Δελτίο Τύπου _ Συνάντηση με Υφ. Εργασίας

25 Μαΐου 2017
22:25

Το προεδρείο του Σωματείου μας πραγματοποίησε την Τετάρτη 24-5-2017 στην Αθήνα, συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσο Πετρόπουλο για τα τρέχοντα θέματα, που απασχολούν τους συνταξιούχους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

  • Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μη ασφάλιση των έμμεσα ασφαλισμένων και την απόφαση για απογραφή λύνονται άμεσα με Υπουργική Απόφαση. Η ρητή εντολή του κ. Πετρόπουλου στους συνεργάτες του ήταν να δοθεί η έγκριση σε όλα τα Περιφερειακά ασφαλιστικά τμήματα (πρώην ΚΑΠ) να επανεγγράψουν τους ανασφάλιστους, χωρίς την ανάγκη να απευθυνθούν στα Κεντρικά της Αθήνας.

  • Στη συνάντηση που παρευρέθηκαν και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, διευκρινίστηκε απόλυτα ο τρόπος υπολογισμού της προσωπικής διαφοράς ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τα χρόνια προϋπηρεσίας (προσαυξημένα με ΒΑΕ) καθώς και το επιπλέον ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι. Είναι δηλ. η πλήρης εφαρμογή της ανταποδοτικότητας που προβλέπει ο ν. 4387/16 (ν. Κατρούγκαλου).

  • Άμεσα θα καταβληθούν τα εφάπαξ που αναμένουν οι συνταξιούχοι έως το τέλος του έτους 2015 που αδικαιολόγητα καθυστερούν.

  • Το θέμα της επιπλέον 1% ασφαλιστικής εισφοράς μας (Συνταξιούχοι ΔΕΗ) θα διευθετηθεί στα πλαίσια του εξορθολογισμού που επίκειται στον ΕΦΚΑ. Όλοι οι συνταξιούχοι θα εισφέρουν 6% για τον ΕΟΠΥ.

Περιμένουμε άμεσα την υλοποίηση όλων των υποσχέσεων – απαιτήσεων που λάβαμε από τον Υφυπουργό και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σύντομα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις για ενημέρωση των συναδέλφων μας.

Ένα σχόλιο

  • Η εξαίρεση στον κανόνα
    Όταν τα άλλα σωματεία συνταξιούχων πανελλαδικά ή προσωποπαγή τοπικά, περιορίζονται στην γκρίνια, την αδράνεια, και το χειρότερο στην παραπληροφόρηση για μια ακόμα φορά το σωματείο αυτό παρεμβαίνει έγκαιρα και εύστοχα φέρνοντας θετικά αποτελέσματα τόσο σε θέματα της καθημερινότητας όσο και σε κεντρικές παρεμβάσεις που αφορούν το νομοθετικό έργο.
    Μπράβο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.