31 Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (Της Αναστασίας Καρανίκα)

28 Μαΐου 2017
12:46
Κανένα σχόλιο

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ? 11 ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΛΑΤΤΩΣΗ…ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ, ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ :

1. Δοκιμάστε αρχικά να κόβετε μόνο 5 με 7 τσιγάρα την εβδομάδα, ώστε να μη σας φαίνεται η διαφορά. Σταδιακά αυξήστε τον αριθμό των κομμένων από 1, κατά μέσο όρο την ημέρα, σε 2.

2. Κάντε τα τσιγάρα και τα σταχτοδοχεία σχετικά απρόσιτα. Μην αφήσετε το πακέτο και το τασάκι επάνω στο γραφείο ή δίπλα στο τραπεζάκι της τηλεόρασης.

3. Εάν παρεκτραπείτε και «ξανακυλήσετε», μην βιαστείτε, να το πάρετε απόφαση και να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι δεν μπορείτε να το μειώσετε ή να το κόψετε. Απεναντίας, συνεχίστε την προσπάθεια ξεκινώντας πάλι από το μηδέν. Ακόμα και ένα τσιγάρο λιγότερο την ημέρα είναι μεγάλο κέρδος.

4. Μην αγοράζετε τα πακέτα δύο – δύο. Καλύτερα να αναγκάζεστε να βγείτε έξω κάθε φορά που τελειώνει το πρώτο πακέτο.

5. Αρχίστε να καπνίζετε μια μάρκα τσιγάρων που δεν σας άρεσε ποτέ.

6. Κάντε μια προσπάθεια να σβήνετε το τσιγάρο σας μόλις ξεπεράσει την μέση. ΟΙ μεγάλες γόπες θα σας βοηθήσουν να κόψετε πιο εύκολα το τσιγάρο.

7. Αρχίστε να καπνίζετε με το αριστερό σας χέρι, ή αν είστε αριστερόχειρας με το δεξί.

8. Πολλοί το μειώνουν σταδιακά, κόβοντας κάθε τσιγάρο σε δυο κομμάτια.

9. Κάποιοι το μειώνουν καθυστερώντας στην αρχή το άναμμα του τσιγάρου κατά πέντε λεπτά, μετά κατά δέκα λεπτά κ.λ.π.

10. Υπάρχουν «υποκατάστατα» για το χέρι. Όση ώρα περιμένετε να ανάψετε το τσιγάρο, απασχολείστε το χέρι σας με ένα μπαλάκι αντιστρές, κομπολόι ή αν έχετε άνεση, με βελόνες πλεξίματος ή με στυλό που θα «πιπιλάτε» συνέχεια. 11. Αν καπνίζετε όλο και λιγότερα τσιγάρα, αλλά νιώθετε την επιθυμία σας αμείωτη και ενοχλητική, δοκιμάστε το «μαχαίρι», αλλά πριν από αυτό, την προηγούμενη μέρα, καπνίστε τόσο πολύ, ώστε πραγματικά να αηδιάσετε. Επιλογή από τα σεμινάρια Αγωγής Υγείας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.