Το να αναθεματίσεις και να ξορκίσεις αυτό που αποτελεί τον Εθνικό σου πλούτο, ικανοποιώντας το ψυχολογικό κομμάτι της λογικής που λέει ότι: αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε όλα τα προβλήματα θα λυθούν και οι περιβαλλοντικές συνθήκες θα «γιατρευτούν», δεν είναι λύση γιατί πολύ απλά κάτι τέτοιο αποτελεί ουτοπία.

Σκοπός είναι να δουλεύεις προς την κατεύθυνση εκείνη που θα επιτρέψει την «συμβίωση» καταστάσεων, τη διατήρηση συνθηκών (πχ φθηνή ηλεκτρική ενέργεια από τη χρήση λιγνίτη), την επένδυση και τον εκσυγχρονισμό με τις πιο σύγχρονες μεθόδους.

Κάθε τι άλλο, είναι απλά φιλοσοφίες που εμπίπτουν και υποκύπτουν σε άλλα συμφέροντα.

Το καθαρό περιβάλλον απαιτεί, πρωτίστως, καθαρά μυαλά και ξεκάθαρες διαθέσεις.


Μήνυμα Σπάρτακου για τους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις

 

 

Δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη.  Με υπομονή και κόπο, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις που θα τους δώσουν την ευκαιρία να ¨βάλουν τη ζωή τους¨ σε μια τροχιά προόδου και προκοπής.

Οι μαθητές της 3ης Λυκείου, μια ανάσα πριν από την διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων που θα τους δώσει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν  το «εισιτήριο» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι έτοιμοι να ¨ρίξουν¨ στη μάχη όλα όσα διδάχθηκαν μέχρι τώρα για να πετύχουν τον στόχο.

Φέτος οι εξεταζόμενοι θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις, εκ των οποίων οι 43.758 στα πανεπιστήμια και οι 26.968 στα ΤΕΙ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εύχεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Στα παιδιά των συναδέλφων που συμμετέχουν στην διαδικασία των Πανελληνίων και που κάθε φορά φέρνουν πρωτιές και διακρίσεις, ευχόμαστε και φέτος, να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προσπάθειά τους.