Στην Π.Ε. Κοζάνης περιοδεύει σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου. Το πρωί είχε συνάντηση με την αυτοδιοίκηση και φορείς του αγροτικού χώρου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ. Ο κ. Αποστόλου στην ομιλία του μίλησε σε αγρότες και κτηνοτρόφους για τις ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας πως: « η μέση ενίσχυση ανά στρέμμα στη χώρα μας, είναι περίπου 50 Ευρώ, ενώ στις άλλες χώρες της Ε.Ε. είναι 26Ε». Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Αποστόλου μίλησε για το νέο πρόγραμμα Αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020, ενώ σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των πληττόμενων από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου και τις χαλαζοπτώσεις του Μάιου είπε πως μέχρι τέλος Οκτωβρίου η διαδικασία των αποζημιώσεων θα έχει ολοκληρωθεί. Τέλος σε ό, τι αφορά το αρδευτικό των περιοχών της Βόρειας ζώνης Πολυφύτου, αλλά και της περιοχής των Γρεβενών «πιάστηκε αδιάβαστος». Δείτε ωστόσο τι απάντησε αφού συμβουλεύτηκε τα χαρτιά του..
Θανάσης Τέγος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τους προέδρους του ΕΛΓΑ και του ΕΛΓΟ.
Βασικός στόχος της συνάντησης, όπως δήλωσε ο υπουργός, ήταν να «συζητήσουμε και να ενημερώσουμε τους φορείς πάνω στα ζητήματα που αφορούν στην αγροτική δραστηριότητα, με κύριο άξονα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ένα πρόγραμμα που έχουν συμφωνήσει και συναποφασίσει να συνδιαχειριστούν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως σε ότι αφορά στο 37, 5% των πόρων. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει γνώση των ιδιαιτεροτήτων και βρίσκεται πιο κοντά στον αγροτικό χώρο, γι’ αυτό και η συμβολή της είναι πολύτιμη».
Από την πλευρά του, ο Θ. Καρυπίδης αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό χώρο της Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη και είναι απαραίτητο να βοηθηθεί, ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, αλλά και να αντιμετωπίσει τα έκτακτα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.