kozan.gr: Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 2/6, η παρουσίαση των βιβλίων «Υγρή πόλη» της Φ.Ναούμ και «Μια ζωή πολλές στιγμές» της Α.Κιούρα (Φωτογραφίες-Βίντεο)

2 Ιουνίου 2017
20:45
Κανένα σχόλιο

Η Άση Κιούρα και η Φωτεινή Ναούμ, αλληλοπαρουσίασαν και συνομίλησαν για τα βιβλία τους σε μια εκδήλωση που έγινε στην Κοζάνη και την οποία συντόνισε η Ελένη Σαββίδου, φιλόλογος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, 2 Ιουνίου, στο “Μπλέ Ελάφι”, ενώ συμμετείχαν οι μουσικοί: Γιάννης Τριανταφυλλίδης, Δέσποινα Τριανταφυλλίδου και Χαράλαμπος Τριανταφυλλίδης. Οργάνωση: Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο.

Φωτεινή Ναούμ: Υγρή πόλη
Ο Λεωνίδας είναι ο αξιοσέβαστος κουρέας της πόλης. Σοβαρός, εχέμυθος, μετρημένος, διατηρεί ένα κουρείο στη σκεπαστή αγορά. Ζει με την κόρη του και τη φιλάσθενη γυναίκα του σ’ ένα παλιό νεοκλασικό. Η απρόσμενη επίσκεψη της Χλόης έρχεται να ταράξει την ήρεμη ζωή του. Το Παρίσι στοιχειώνει την Κομοτηνή. Ο ιδιόρρυθμος, φιλήδονος Ζαν περιπλέκει ακόμα τις ζωές τους.
Σε ένα χωριό λίγο έξω από την πόλη, ο γοητευτικός, φιλόδοξος Ζαχαρίας θα συναντήσει τη συντηρητική Λαμπρινή, θα μαγευτεί από το ήθος της και θα κάνει τα πάντα για να την κατακτήσει. Ευτράπελα, μοιραίες συναντήσεις και πλήθος ιδιόμορφων ανθρώπων στήνουν την τοιχογραφία μιας εποχής. Ήρωες βουτηγμένοι στα πανανθρώπινα πάθη άλλοτε διάγουν μια ζωή συμβατική και άλλοτε πάλι παραδίδονται σε ανομολόγητες επιθυμίες.
Μπορεί ο άνθρωπος να ορίσει τη μοίρα του; Μπορεί ένας έρωτας να σε αλλάξει για πάντα; Να στοιχειώσει τη ζωή, να καταπολεμήσει τον θάνατο; Ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε πολύ μπορεί να συνεχίσει να ζει απορρίπτοντας τον ίδιο τον εαυτό του; Τι είναι τελικά πιο ισχυρό, το «πρέπει» ή το «επιθυμώ»;
Η υγρή πόλη είμαι εγώ. Είμαστε εμείς. Η κοινωνία που ζούμε, όλα αυτά που καλούμαστε να βιώσουμε χωρίς να μας έχει προετοιμάσει κανείς. Το ποτάμι άλλοτε ξεσκεπάζει και άλλοτε ενώνει και ευλογεί.
Η υγρή πόλη είναι μια πόλη μαγική.

Άση Κιούρα: «Μια ζωή πολλές στιγμές»

Πέντε γυναίκες, πέντε συγκλονιστικές ζωές γεμάτες έρωτα και ρομαντισμό. Οι δρόμοι τους χώρισαν και καθεμία κυνήγησε τα όνειρά της, μα η μοίρα δεν θα τις αφήσει να ξεχάσουν.
Είκοσι δύο χρόνια μετά. Η στιγμή που όλα έρχονται στο φως. Μια απρόσμενη συνάντηση θα τις φέρει ξανά στα ίδια μονοπάτια για να τους θυμίσει όλα όσα ξέχασαν… για να τις αναγκάσει να αντικρίσουν κατάματα την αλήθεια μέσα από μια σειρά αποκαλύψεων ένοχων μυστικών.
Πόσο σίγουρες είναι για τον εαυτό τους; Για τον άντρα και το γάμο τους; Ποια διλήμματα βαραίνουν τη συνείδησή τους;
Έρωτες, παλιοί και νέοι, θα ξυπνήσουν τις ανασφάλειές τους. Θα τις πληγώσουν, θα τους δείξουν το σκληρό πρόσωπο της ζωής μα και τη δύναμη της φιλίας.
Μια ιστορία ρομαντική, λυτρωτική και απόλυτα καθηλωτική, γεμάτη έρωτα και ανατροπές.

Θανάσης Τέγος


Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.