kozan.gr: Παραμένει εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός Καθαρισμός στη Νεράιδα του δήμου Σερβίων – Βελβεντού (Φωτογραφίες)

6 Ιουνίου 2017
09:14

Στις υποσχέσεις, όπως φαίνεται, έχουν μείνει οι κάτοικοι της Νεράιδας για το Βιολογικό Καθαρισμό του οικισμού τους, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει εκτός λειτουργίας από το Δεκέμβριο του 2014.  Ο πρόεδρος της Νεράιδας, Ξενοφώντας Βαΐζογλου, αφού μας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διευθέτηση – επίλυση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, μας γνωστοποίησε πως έχει επιληφθεί επί του θέματος το  Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Κοζάνης.

Πράγματι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον περασμένο Ιανουάριο, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Κοζάνης, με έγγραφο του, ζήτησε από το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, τα ακόλουθα:

Να γνωστοποιήσει στην Υπηρεσία τα στοιχεία (όνομα και στοιχεία επικοινωνίας) του αρμόδιου προσώπου που ορίστηκε για την παρακολούθηση τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων. Παράλληλα ζήτησε από το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση απόφασης «καθορισμού χρήσεως επιφανειακών υδάτων και ειδικών όρων για τη διάθεση των λυμάτων στον επιφανειακό αποδέκτη και να προβεί άμεσα στον καθαρισμό του χώρου των εγκαταστάσεων και την αποψίλωση και απομάκρυνση της βλάστησης από όλα τα σημεία της εγκατάστασης και τα σημείου ελέγχου και δειγματοληψιών (δεξαμενές, φρεάτια, απολήξεις αγωγών κ.λπ.). Επίσης ζητήθηκε η άμεση αποκατάσταση λειτουργίας των μηχανολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων ώστε να εξασφαλίζεται η προβλεπόμενη επεξεργασία των λυμάτων, η κατασκευή του απαιτούμενου αγωγού διοχέτευσης των επεξεργασμένων λυμάτων στη λίμνη και κάποια ακόμη πράγματα, προειδοποιώντας πως αν δεν ρυθμιστού τα προαναφερόμενα, θα επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.

Σήμερα το πρόβλημα παραμένει και καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες και το άμεσα εμπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό της περιοχής, να οδηγήσουν, με τις παρεμβάσεις τους, στην επίλυση του θέματος, βάζοντας ένα τέλος σε αυτό το σήριαλ αδιαφορίας.

kozan.gr

Ένα σχόλιο

  • Ας με συγχωρέσουν οι ΚΎΡΙΟΙ του Δήμου, αλλά ο υπέρτατος εντολέας είναι η συνείδηση.
    Ευχαριστώ το kozan.gr για το ενδιαφέρον

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.