Στις υποσχέσεις, όπως φαίνεται, έχουν μείνει οι κάτοικοι της Νεράιδας για το Βιολογικό Καθαρισμό του οικισμού τους, ο οποίος συνεχίζει να παραμένει εκτός λειτουργίας από το Δεκέμβριο του 2014.  Ο πρόεδρος της Νεράιδας, Ξενοφώντας Βαΐζογλου, αφού μας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη διευθέτηση – επίλυση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, μας γνωστοποίησε πως έχει επιληφθεί επί του θέματος το  Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Κοζάνης.

Πράγματι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον περασμένο Ιανουάριο, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε Κοζάνης, με έγγραφο του, ζήτησε από το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, τα ακόλουθα:

Να γνωστοποιήσει στην Υπηρεσία τα στοιχεία (όνομα και στοιχεία επικοινωνίας) του αρμόδιου προσώπου που ορίστηκε για την παρακολούθηση τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων. Παράλληλα ζήτησε από το δήμο Σερβίων – Βελβεντού, να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση απόφασης «καθορισμού χρήσεως επιφανειακών υδάτων και ειδικών όρων για τη διάθεση των λυμάτων στον επιφανειακό αποδέκτη και να προβεί άμεσα στον καθαρισμό του χώρου των εγκαταστάσεων και την αποψίλωση και απομάκρυνση της βλάστησης από όλα τα σημεία της εγκατάστασης και τα σημείου ελέγχου και δειγματοληψιών (δεξαμενές, φρεάτια, απολήξεις αγωγών κ.λπ.). Επίσης ζητήθηκε η άμεση αποκατάσταση λειτουργίας των μηχανολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων ώστε να εξασφαλίζεται η προβλεπόμενη επεξεργασία των λυμάτων, η κατασκευή του απαιτούμενου αγωγού διοχέτευσης των επεξεργασμένων λυμάτων στη λίμνη και κάποια ακόμη πράγματα, προειδοποιώντας πως αν δεν ρυθμιστού τα προαναφερόμενα, θα επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.

Σήμερα το πρόβλημα παραμένει και καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες και το άμεσα εμπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό της περιοχής, να οδηγήσουν, με τις παρεμβάσεις τους, στην επίλυση του θέματος, βάζοντας ένα τέλος σε αυτό το σήριαλ αδιαφορίας.

kozan.gr