Όταν δεν υπάρχει φωνή οι λέξεις αφαίρεση και φορολογία βρίσκουν ανταπόκριση στην Περιφέρειά μας. Για τους βουλευτές φυσικά δεν έχουν τη δύναμη να ασκήσουν πίεση για το συμφέρον της περιοχής μας, όταν με τόση ευκολία ψηφίζουν τα δυσβάσταχτα μέτρα για την χώρα μας.

Όταν ο Περιφερειάρχης, στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δε φέρνει αντίσταση για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο της περιοχής (ΔΕΗ), λέγοντάς του ότι εάν δεν φέρει ένα νέο νόμο που να διασφαλίζει την περιοχή μας ως ενεργειακό κέντρο της χώρας και το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, να μην επισκεφτεί την περιοχή μας.

Όταν δε γίνονται αυτά πράξη βρίσκει πάτημα η κυβέρνηση και εφαρμόζει την εύκολη λύση που σημαίνει εύκολο χρήμα επιβάλλοντας τους σταθμούς διοδίων στην περιοχή μας.

Δυστυχώς στην πρώτη περιφέρεια της ανεργίας αντί η κυβέρνηση να δίνει κίνητρα επιβάλλει φόρους που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα της διακίνησης των προϊόντων μας, του τουρισμού της επιχειρηματικότητας και γενικώς ακριβαίνει την ζωή της ντόπιας κοινωνίας. Όχι άλλη αδικία στην περιφέρειά μας. Πάρτε πίσω τα διόδια.

Γιώργος Σβώλης

Περιφερειακός Σύμβουλος