Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας –έκθεσης, άρχισαν σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου οι πανελλήνιες 2017 για τους υποψήφιους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σε κείμενο του Έλληνα λογοτέχνη,Γιώργου Θεοτοκάαπό το βιβλίο «ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ» και κλήθηκαν να γράψουν ένα άρθρο που αφορούσε στις συγκρούσεις μεταξύ εφήβων και ενηλίκων στο οικογενειακό περιβάλλον.

Tο Kozan.gr μίλησε με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κα Β. Βόντσα για την πρώτη ημέρα των εξετάσεων. «Όλα κύλησαν ομαλά με τα θέματα να είναι πολύ ενδιαφέροντα. Η ζωή είναι μια ποικιλία ευκαιριών. Τίποτα δεν κρίνεται ή δεν χάνεται μια στιγμή εξετάσεων», τόνισε η κα Βόντσα.

Στην Πτολεμαΐδα να σημειώσουμε πως μαθητής είχε λιποθυμικό επεισόδιο και αποχώρησε από την αίθουσα. Αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τις πανελλήνιες. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων (9-14/6) θα αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού) και τα Μαθηματικά και την Ιστορία Γενικής Παιδείας (19/6). Στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας. Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6).

Θανάσης Τέγος «