Εγκαινιάστηκε, σήμερα, Τρίτη 6/6, η έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Πλοιαρίδη στο Μουσείο Πτολεμαΐδας (Φωτογραφίες)

6 Ιουνίου 2017
19:58
Κανένα σχόλιο

       Μία από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις που φιλοξένησε το Μουσείο  Πτολεμαϊδας , εγκαινιάστηκε   σήμερα  Τρίτη 6-6- 2017  το απόγευμα, παρουσία τοπικών  φορέων και φίλων των καλών τεχνών.

     Πρόκειται για την Έκθεση με θέμα: «Ένα ταξίδι , κανένας προορισμός» του διακεκριμένου  Ζωγράφου Βαγγέλη Πλοιαρίδη με έργα της τελευταίας δεκαετίας  , ενώ η διάρκειά της θα είναι έως 30 Ιουνίου 2017.

     Να σημειωθεί ότι τα έργα της έκθεσης αποτέλεσμα ταξιδιών του Βαγγέλη Πλοιαρίδη σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου (Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία ),είναι αντιπροσωπευτικά της εξέλιξης της δουλειάς του καλλιτέχνη.

      Ταξιδεύει και συναρμολογεί τις ιδέες του εν κινήσει. Άλλες φορές μετακινείται και άλλες εγκαθίσταται σε μικρά αυτοσχέδια στούντιο όπου η συγκίνηση η φαντασία και τα όνειρά του ανακατεύονται γόνιμα με προσωπικές απόψεις περί ζωγραφικότητας, με την ιστορία της τέχνης ,το χρώμα και το σχέδιο.

     Δημιουργεί αρχικά ακουαρέλες η οποίες μεταφέρονται μετά σε ελαιογραφίες μεγάλων συνήθως διαστάσεων, υπό μορφή ιδιότυπου ημερολογίου.

«Τα έργα μου εμπνέονται από αυτά που ζω και αντιλαμβάνομαι κυρίως  όταν ταξιδεύω , ενώ λειτουργούν σαν μία υπενθύμιση ότι αυτή η ζωή είναι κάτι το μη δεδομένο και πρέπει να της δώσουμε αξία»  επεσήμανε  ο ίδιος   ο δημιουργός , ο οποίος αναφερόμενος στο μέλλον της συγκεκριμένης τέχνης τόνισε πως η Ζωγραφική αντιστάθηκε  στο χρόνο και αποτελεί ένα τρομερά ανθεκτικό μέσο για να μπορεί κανείς να εκφραστεί.

     Υποδεχόμενος τον Βαγγέλη Πλοιαρίδη ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Πολυχρονίδης τον συνεχάρη για τα ιδιαίτερα έργα του ευχόμενος να συνεχίσει να υπηρετεί την τέχνη με την ίδια πάντα ευαισθησία και αξιοπρέπεια.

Υπενθυμίζεται  ότι  ο Βαγγέλης Πλοιαρίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964.Σπουδασε στην ΣΚΤ του ΑΠΘ και το 1994 πήρε το Μάστερ από το Royall College of Art του Λονδίνου. Έχει λάβει υποτροφίες από το British council ,RTZ plc και Foulbright foundation. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στην Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, ενώ  πραγματοποίησε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έργα του βρίσκονται σε πολλά μουσεία όπως ,Μουσείο Φρυσσιρα,Museum of Modern Art Geneve,Foulbright Foundation κτλ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.