Σύσκεψη με τους δημάρχους από όπου διέρχεται η Εγνατία Οδός πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κοζάνης κ. Ιωαννίδη για το θέμα των νέων σταθμών διοδίων.

Η κ. Τσανάκα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συντονισμένων κινητοποιήσεων που θα γίνουν με πρωτοβουλία των δημάρχων την ίδια ημέρα, έτσι ώστε να δείξουν την αντίδρασή τους για το μεγάλο αριθμό νέων σταθμών διοδίων, ενώ σε ότι αφορά την Καβάλα η θέση της Άσπρης Άμμου που επελέγη για λειτουργία μετωπικού σταθμού διοδίων εκτιμήθηκε ότι είναι εντελώς ακατάλληλη.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να διεκδικήσουν την άμεση λειτουργία των αναλογικών διοδίων, που θεωρούνται τα πιο δίκαια διόδια, να επαναδιαπραγματευθεί ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης την συμφωνία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε, και να ζητηθεί η μείωση της τιμής των διοδίων.

Επίσης αποφάσισαν να προσφύγουν νομικώς και να επιχειρήσουν συνάντηση οι επικεφαλής των ΠΕΔ με τον κ. Σπίρτζη και ξανασυναντηθούν όλοι οι δήμαρχοι μέσω των ΠΕΔ σε διάστημα 15 ημερών από σήμερα για να εξετάσουν τις νεότερες εξελίξεις και να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα τους.

 Πηγή ΕΡΤ