Πτολεμαΐδα: Τρεις ποντιακές λύρες σε πανελλήνιο φεστιβάλ οργανοποιίας

9 Ιουνίου 2017
11:58

Με τρείς  ποντιακές  Λύρες, κατασκευασμένες από κελεμπέκι- είδος ξύλου μασίφ από σφενδάμη- θα συμμετέχει στο 1ο φεστιβάλ οργανοποιίας ο νεαρός Βασίλης Παπαδόπουλος από την Πτολεμαΐδα  που διοργανώνεται από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου στην Αθήνα από το κέντρο Διά βίου μάθησης « Ασκαρδαμυκτί» με χορηγό προβολής – επικοινωνίας την ΕΡΤ. Ο μοναδικός εκπρόσωπος του παραδοσιακού οργάνου των Ποντίων στο φεστιβάλ, επελέγη μεταξύ πολλών υποψηφίων, και θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει και να ενημερώσει τους ενδιαφερομένους για την τεχνική κατασκευής της λύρας αλλά και για την συναισθηματική σχέση που συνδέει τους ομοεθνείς του με το όργανο αυτό, ιστορία, μνήμες, πόνος για μακρινές και αλησμόνητες πατρίδες. Στην ίδια διοργάνωση θα συμμετέχουν κατασκευαστές οργάνων   από όλη τη χώρα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.