Γιάννης Αντωνιάδης: Νέα εμπόδια στις εξελίξεις των έργων «Τηλεθέρμανση Φλώρινας» και «Τηλεθέρμανση Μελίτης» του Δήμου Φλώρινας

9 Ιουνίου 2017
13:31

Κύριε Υπουργέ,
Κατ’ επανάληψη έχουμε αναφερθεί στην προσφορά της Φλώρινας στην ανάπτυξη της Ελλάδος μέσω της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από το λιγνίτη που κρύβει στο υπέδαφός της. Επίσης, πολλάκις έχουμε τονίσει ότι για αυτή την προσφορά της δεν έχει λάβει ουδέποτε τα εύσημα ούτε την αναγνώριση από την πολιτεία. Απεναντίας, έχουν σωρευθεί ζημιές εις βάρος της περιοχής εξαιτίας του πλασματικού ΑΕΠ που χρεώνεται στην περιοχή ενώ ανήκει στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ένα έργο το οποίο επιβαλλόταν να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, η «Τηλεθέρμανση Φλώρινας» έχει περάσει και περνάει από μύρια κύματα. Στο συγκεκριμένο θέμα έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές στη Βουλή, στις ομιλίες μου, καθώς και μέσα από Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις. Μόλις πέρυσι, το καλοκαίρι του 2016 κατορθώσαμε να το ξεμπλοκάρουμε. Παρόλα αυτά, βλέπουμε τώρα ότι για ακόμη μία φορά το έργο «Τηλεθέρμανση Φλώρινας» έχει βαλτώσει (βρισκόμαστε πολύ πίσω έναντι των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης του έργου) και βεβαίως η «Τηλεθέρμανση Μελίτης» δεν έχει ξεκινήσει ούτε στα χαρτιά.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί

  1. Για ποιο λόγο έχει βαλτώσει το έργο «Τηλεθέρμανση Φλώρινας» και τι γίνεται με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου;
  2. Πότε επιτέλους θα ξεκινήσει το έργο «Τηλεθέρμανση Μελίτης» του Δήμου Φλώρινας;

 

Ο ερωτών βουλευτής
 

Γιάννης Αντωνιάδης

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.