kozan.gr: Κινητοποίηση Εργατικών Σωματείων, στον ΟΑΕΔ Κοζάνης, για το πρόβλημα της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας (Φωτογραφίες-Βίντεο)

22 Δεκεμβρίου 2016
11:47
Κανένα σχόλιο

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Κοζάνης, για το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 22 Δεκέμβριου, τα Εργατικά Σωματεία του Ν. Κοζάνης που συσπειρωνόμαστε στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Το μέλος του ΠΑΜΕ Κοζάνης, κ. Β. Δεληολάνης, ανέφερε μιλώντας για την κινητοποίηση πως: «μέσα από αυτήν την κινητοποίηση, θέλουμε να καταδείξουμε τόσο το πλαίσιο αιτημάτων του ταξικού εργατικού κινήματος για το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας όσο και την ανάγκη οργάνωσης της πάλης των ίδιων των εργαζομένων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους». Επίσης, με αφορμή τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ» για την καταβολή δεδουλευμένων 10 μηνών, τα μέλη του ΠΑΜΕ συζήτησαν το πρόβλημα με τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Κοζάνης, κ. Κώστα Κυτίδη.

ΤΑ μέλη του ΠΑΜΕ διεκδικούν:

Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Άμεση κάλυψη και επιδότηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 €, στο 80% των 751 €. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για άνεργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα. Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους. Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων. (ν.3899/210, ν.4093/2012)

Για την πληρωμή των απλήρωτων εργαζόμενων

Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σε όλες τις επιχειρήσεις, επιβολή αυστηρών μέτρων για την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.Για όσο διάστημα οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται, να δικαιούνται βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, όπως αυτοί που είναι σε επίσχεση εργασίας. Σε περίπτωσης πτώχευσης επιχειρήσεων, να επανέλθει το παλιό καθεστώς πληρωμής των εργαζόμενων κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Θανάσης Τέγος



Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.