Η εξωστρέφεια της Ιστορικής μας “Πανδώρας” – Μια Ιστορική Στιγμή για την πόλη! (της Φανής Φτάκα)

14 Ιουνίου 2017
10:56

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1908, (χρονιά που μετέβη στο Μοναστήρι για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις ανακήρυξης του Νεοτουρκικού Συντάγματος) που η Πανδώρα ταξιδεύει στο Εξωτερικό, και μάλιστα στη μακρινή Πολωνία για να συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστική μουσική εκδήλωση και στις παράλληλες εκδηλώσεις του 26ου Φεστιβάλ Ορχηστρών Χάλκινων Πνευστών “Golden Lyre” που θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου στο Rybnik της Πολωνίας.

Στο φεστιβάλ αποτελεί τιμή μας που η χώρα μας κατέθεσε μια μοναδική συμμετοχή, αυτή της μπάντας του Δήμου Κοζάνης, συναγωνιζόμενη με Τουρκία, Λευκορωσία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Τσεχία και φυσικά την Πολωνία. Στο Πολωνικό Φεστιβάλ έχουν λάβει μέρος μέχρι σήμερα περισσότερες από 350 ορχήστρες χάλκινων, περισσότερες από 300 χορευτικές ομάδες, έχουν γίνει περίπου 700 συναυλίες και έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις περισσότεροι από 70.000 θεατές.

Η δουλειά του νέου μαέστρου σε πείσμα των πολλών και διαφορετικών σειρήνων άρχισε να αποδίδει καρπούς εδώ και καιρό!!!  Μετά την εξαιρετική Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Μπάντας στην Αίθουσα Τέχνης και την προγραμματισμένη αλλά δυστυχώς ματαιωθείσα συνάντηση εφτά φιλαρμονικών ορχηστρών μέσα στον Απρίλιο λόγω μη χορήγησης της Αίθουσας Τέχνης, (κάποιοι την έχουν αποκλειστικότητα , λες και μόνο αυτοί παράγουν πολιτισμό σε αυτή την πόλη), ήρθε η σειρά της Πολωνίας στα πλαίσια του γενικού φετινού προγραμματισμού της, όπως αυτός σχεδιάστηκε από τον Σεπτέμβριο 2016.

Εύχομαι αυτή η επιτυχή πορεία, για την οποία χαίρομαι ιδιαίτερα, να συνεχιστεί με το Μπουργκάς της Βουλγαρίας και με τη Βιέννη της Αυστρίας, σύμφωνα και με τα σχέδια του αγαπητού και άξιου μαέστρου, Νίκου Χρυσοχόου !

Καλή Επιτυχία Παιδιά και νάχετε πάντα Ούρειο Άνεμο στα πανιά σας!

Από το facebook της Φανής Φτάκα

9 σχόλια

    • 25 Ιουνίου θα παρουσιάσει το διαγωνιστικό της πρόγραμμα στο κοινό ης Κοζάνης .Αλλά καλύτερα να απουσιάσουν οι κακοπροαιρετοι θεατές!!!

  • Η Πανδώρα όπως και το ΔΗΠΕΘΕ δημιουργήθηκαν για να υπηρετούν τον πολιτισμό της Κοζάνης. Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές και οι μαέστροι οφείλουν να προάγουν την τοπική παράδοση, το χρώμα και τον ιδιωματισμό. Δεν τους βάλαμε να χτίζουν καριέρες με ξενόφερτες μουσικες και παραστάσεις. Αυτά μπορούμε να τα δούμε οπουδήποτε αλλού. Αν έχουν λοιπόν τέτοιο σκοπό ας απευθυνθούν σε ωδεία και θέατρα της πρωτεύουσας, γιατί εδώ δεν τους θέλουμε για τέτοια. Ακόμα περιμένουμε να δούμε παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ στο Κοζανίτικο ιδίωμα…

  • Δεν θα σταματησει ποτε η Φτακα να γραφει τον απολογισμο της. Το 2040 για τα ροδακινα που θα βγουν θα γραφει δελτια τυπου οτι εριξε το 14 νερο στο δεντρο

    • Πεστα! Εμας μας νοιαζει πρωτιστα να βλεπουμε εμεις τη δουλεια της Πανδωρας και τον κ. Πανδωρο. Τωρα τα υπολοιπα καλα μεν, αλλα οχι τα πρωτιστα. Οσο για την εξωστρεφια δε νομιζω να σε βοηθησε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.