Πρόσφατα, με εντολή της ΕΕ και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση μας πειθάρχησε και «αναγκάστηκε» όπως λένε υποκριτικά βουλευτές της να ψηφίσει το 4ο μνημόνιο, το χειρότερο από τα προηγούμενα, περιλαμβάνει μετρά, τα οποία θα εφαρμοστούν από τον Αύγουστο του 2019 (οπότε λήγει το πρόγραμμα) έως τον Αύγουστο του 2021.

Μεταξύ άλλων θα έχουμε :

 • Οριζόντια περικοπή, όλων των συντάξεων από 1/1/2019, μέχρι και 40%, με την κατάργηση της προσωπική διαφοράς και οριζόντιες περικοπές, όπου απαιτηθεί.

 • Μείωση μισθών 10%, μέσω φορολογίας.

 • Αύξηση της φορολογίας για όλους αφού το αφορολόγητο θα πέσει από το τρέχον έτος στα 5.600 €.

Με δεδομένο ότι

Το 25% των οικογενειών μας, δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές οικονομικές υποχρεώσεις. Περίπου 450.000 οικογένειες στην χώρα μας, ζουν κάτω από τα όρια τις φτώχειας.

Η ανεργία παραμένει σε ποσοστό πάνω από 20%. Έχουμε πάνω από 1.000.000 ανέργους, από τους οποίους οι 700.000 είναι νέοι ως 35 ετών.

Οι εργασία για τους μισούς νέους μας (50%), όπου υπάρχει είναι ελαστική, προσωρινή με ελάχιστο μισθό και χωρίς ασφάλεια.

Η φοροδοτική ικανότητα, δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων είναι οριακή ή ανύπαρκτη. Η υπερφορολόγηση, έχει οδηγήσει ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες στα όρια της οικονομικής αντοχής.

Στην οικονομία κυριαρχεί η ύφεση και ενώ έχουμε χάσει στα χρόνια των μνημονίων το 25 % του ΑΕΠ, με την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών όλοι προβλέπουν την συνέχιση της χρεοκοπίας.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα που ψηφίστηκαν διότι στο φάσμα των σκληρών μέτρων που θα εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε περαιτέρω φτωχοποίηση όλων των εργαζομένων. Μέτρα που θα δημιουργήσουν χειρότερες συνθήκες για την επιβίωση μας και για την χώρα μας και για τον λαό μας.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στις πολιτικές που δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν και τα οξύνουν.

Στεκόμαστε απέναντι, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μέσα από το σωματείο μας για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών που καθημερινά χρεοκοπούν την πατρίδα μας, από όπου και να προέρχονται.

Θα αντισταθούμε στις πολιτικές

 • που ξεπουλάνε την χώρα και τον εθνικό μας πλούτο σε ιδιώτες,

 • που υποβαθμίζουν την υγεία και την παιδεία.

 • που αναγκάζουν την νεολαία σε μετανάστευση.

Θα αντισταθούμε στις πολιτικές

 • που οραματίζονται συσσίτια, για να ξεπλύνουν την ντροπή των πολιτικών τους επιλογών.

 • Που οραματίζονται να επιστρέψουν της εισφορές 6% για την αγορά φαρμάκων στους συνταξιούχους, αφού πρώτα σφαγιάσουν τις συντάξεις, και τους φορολογήσουν άγρια.

 • που αναγκάζουν τους νέους να απασχολούνται για ένα χαρτζιλίκι, χωρίς δικαιώματα, ως σύγχρονοι σκλάβοι.

Μαζί με του εργαζόμενους και την νεολαία μας, θα αγωνιστούμε μέσα από σωματείο μας ασίγαστα για :

 • Ενότητα στην βάση των κοινών προβλημάτων

 • Για αξιοπρέπεια στην ζωή μας

 • Για επανάκτηση δικαιωμάτων.

Θα αγωνιστούμε μαζί με όλους που με αγωνία βλέπουν το μέλλον και θέλουν μια άλλη Ελλάδα, και ενάντια σε όσους προβάλουν διάφορα μοντέλα υποταγής και ανέχειας.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ