kozan.gr: “Του Κορδελιού η χάρη” …έφτασε στην Πτολεμαΐδα (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Ιουνίου 2017
00:24
Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας διοργάνωσαν, το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας, την παράσταση “Του Κορδελιού η χάρη”. Μυριάδες σελίδες γράφτηκαν περιγράφοντας την καταστροφή της Σμύρνης. Μυριάδες φωτογραφίες και ντοκουμέντα δημοσιεύτηκαν. Είναι ο μεγαλύτερος ανθρώπινος διωγμός που κατέγραψε η ανθρώπινη ιστορία. Ένα εκατομμύριο νεκροί και ενάμιση εκατομμύριο πρόσφυγες. Μα είναι η ελπίδα, η καρτερικότητα και πάνω από όλα η αισιοδοξία στο γονίδιο των Σμυρνιών και τα κατάφεραν με τα χρόνια, ενωμένοι, με το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας, γεμάτη ανθρωπιά και φιλότιμο! Πολλοί Κορδελιώτες σα φυγαδεύτηκαν έφτιαξαν τις φαμίλιες τους στη γη της όμορφης Θεσσαλονίκης που τετρακόσια χρόνια την πάταγε ο Τούρκος μα δεν τούρκεψε. Σε τούτη τη γη βρήκαν έναν όμορφο κόλπο στη θάλασσα σαν τον κόλπο της Σμύρνης και φτιάξανε το Νέο Κορδελιό πια , με την ψυχή και την ανάσα της Μικρασίας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που μας έστειλε ο Γ. Κατσανίκος:

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.