Προσυνεδριακός διάλογος στο πλαίσιο του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου στην Κοζάνη στο Κοβεντάρειο, παρουσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Πασχάλη Τόσιου .Μέλους του ΕΘνικού Συμβουλίου του Κινήματος,αλλά και αρκετών στελεχών δυνάμεων της κεντροαριστεράς.

 «Είμαστε σε μια διαδικασία ενημέρωσης για τις προγραμματικές μας θέσεις, αλλά και διαδικασία κατάθεσης προτάσεων», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχαρόπουλος. Μιλώντας για τη Δυτική Μακεδονία είπε: «Χρειάζεται αναπτυξιακή στροφή. Αναπτυξιακό σοκ στη χώρα και στη Δυτική Μακεδονία. Αλλιώς δε θα βγούμε ποτέ απ΄ την κρίση. Αλλαγή πολιτικής με έμφαση στην αγροτική περιοχή και αξιοποίηση των ενεργειακών δυνατοτήτων της περιοχής».
Ο Πασχάλης Τόσιος τόνισε ότι επιδίωξη είναι να εκφραστεί η μεγάλη πολιτική συμμαχία των σοσιαλδημοκρατών, ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου.
Βρισκόμαστε εδώ για να αγωνιστούμε για την ΑΛΛΑΓΗ της χώρας και της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Για την ΑΛΛΑΓΗ του κράτους, της αυτοδιοίκησης, του παραγωγικού μοντέλου και βεβαίως του πολιτικού συστήματος.
Για την ΑΛΛΑΓΗ,Όχι για τη διαχείριση και τη νομή της εξουσίας.Αν η χώρα δεν αλλάξει εκ βάθρων, οι κρίσεις θα επανέρχονται ως τακτικά φαινόμενα.
 «Μία σύγχρονη κεντροαριστερά με ανανέωση του πολιτικού λόγου, των δομών και των πολιτικών πρακτικών με ιδεολογική και πολιτική οριοθέτηση τόσο από το δεξιό συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό όσο και από τον αριστερό λαϊκισμό, μπορεί να αποτελέσει την σύγχρονη προοδευτική πρόταση για να ηττηθεί η ακροδεξιά και ο εθνολαϊκισμός», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην εισήγησή του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της ΔΗΣΥ στην Κοζάνη.