Φιλαρμονική Δήμου Κοζάνης … οι πρόβες συνεχίζονται

21 Ιουνίου 2017
16:52

Με τις καλύτερες εντυπώσεις, αποκομίζοντας εμπειρία και μεγάλη ικανοποίηση, η Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης «Πανδώρα», επέστρεψε στους καθημερινούς της ρυθμούς, συνεχίζοντας τις πρόβες για την συναυλία της Κυριακής 25/6 στο υπαίθριο θέατρο Δήμου Κοζάνης, μετά την «χρυσή» εμφάνισή της στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Rybnik της Πολωνίας.

Στο Φεστιβάλ διαγωνίστηκαν 11 Φιλαρμονικές και κρίθηκαν από επταμελή επιτροπή που αποτελούνταν από διακεκριμένους μαέστρους διαφόρων χωρών (Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ελλάδα, Τσεχία) με ιδιαίτερα απαιτητικά προγράμματα υψηλού επιπέδου.

Η «Πανδώρα» διαγωνίστηκε με τρία έργα: Moment for Morricone / J.D.Mey, Inchon /R.W.Smith, Carnival of Venice /A.Giampieri για σόλο κλαρινέτο και ορχήστρα, έργο που ανέδειξε το ιδιαίτερο ταλέντο του νεαρού μουσικού Γ. Καραγκούνη και του χάρισε το χρυσό βραβείο σολίστα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία κέρδισε τις εντυπώσεις και ως προς την γενικότερη παρουσία της, την συνέπεια και την συμπεριφορά της, που σχολιάστηκαν πολύ θετικά από τους διοργανωτές.

Η Φιλαρμονική μας, εκτός από την ανανέωση της πρότασης για την συμμετοχή της στο ίδιο Φεστιβάλ του επόμενου έτους, είχε προτάσεις και για άλλες εμφανίσεις και συμμετοχές, σε φεστιβάλ άλλων χωρών, γεγονός που θέτει νέους στόχους, την τοποθετεί ως ισάξιο μέλος της οικογένειας γνωστών φιλαρμονικών ανά την Ευρώπη και ανοίγει τις πόρτες σε νέες διακρίσεις.

Τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης, τονίζουν ότι η επιτυχία ήρθε με την πολύ καλή δουλειά που είχε γίνει από τον έως πρόσφατα αρχιμουσικό της Π. Καραχάλιο και το πάθος, την επιμονή και την συστηματική δουλειά του νέου αρχιμουσικού Ν. Χρυσοχόου.

Ο νέος αρχιμουσικός ανακοίνωσε την είδηση της μεγάλης επιτυχίας το βράδυ της Κυριακής μετά την βράβευση, τηλεφωνικά στον κο Π. Καραχάλιο, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος και έστειλε τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους.

Τον Δήμαρχο της πόλης Piotr Kuczera και τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Marian Wolny, είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν σε δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος Rybnik, για την άριστη φιλοξενία (διαμονή, διατροφή για όλη την αντιπροσωπεία) τόσο ο κος Ν. Χρυσοχόου και ο κος Κ. Φασνάκης εκ μέρους της Φιλαρμονικής, όσο και η Διευθύντρια του Ο.Α.Π.Ν. Δήμου Κοζάνης Φ. Διάφα που συνόδευσε την αποστολή και προσέφερε στους διοργανωτές δώρα αντιπροσωπευτικά της περιοχής μας που δέχτηκαν με πολύ ενθουσιασμό.

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.