Με αφορμή την 26η Ιουνίου, που καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε. Κοζάνης «Ορίζοντες» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης διοργάνωσε κεντρική εκδήλωση παρουσιάζοντας την παιδική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας «ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ» με τίτλο: «Το βέλος που δεν πληγώνει». Η παράσταση παρουσιάστηκε σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου στην αίθουσα «Φίλιππος» λίγο μετά της 9 το βράδυ.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Τρεις φίλοι διχάζονται όταν δύο από αυτούς – με στόχο το προσωπικό τους κέρδος – δεν διστάζουν να εξαπατήσουν το λαό του βασιλείου επινοώντας μια ιστορία για έναν δράκο ατραξιόν που δήθεν ζει στον τόπο τους. Το σχέδιό τους πετυχαίνει! Τουρίστες από παντού συρρέουν στο βασίλειο για να δουν τον δράκο. Θα καταφέρει ο τρίτος φίλος να αποκαλύψει την απάτη; Τι θα συμβεί όταν εμφανιστεί ένας αληθινός δράκος; Η απληστία θα υπερισχύσει; Μια ξεχωριστή παράσταση με χιούμορ, έντονη δράση, ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια, μουσική, χορό, μάχες, δράκους και πολλές εκπλήξεις! Ένα έργο που μιλάει για τους ανθρώπους εκείνους που παρασυρόμενοι από τη δίψα τους για πλούτη και δόξα, παραμερίζουν αξίες όπως η φιλία, η δικαιοσύνη, η εντιμότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Διασκευή-σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη
Κείμενο: Βασίλης Μαυρογεωργίου. Έπαιξαν : Στέλιος Γιαννάκος, Γιώργος Ιωσηφίδης, Σοφία Τσινάρη. Μουσική: Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Θανάσης Τέγος