Ερώτηση για τον κίνδυνο ελλιπούς τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας τις χειμερινές περιόδους 2019-2020-2021 κατέθεσε ο Γ. Κασαπίδης

27 Ιουνίου 2017
14:45

Με αφορμή έγγραφα του Δημάρχου Πτολεμαΐδας, σχετικά με τον κίνδυνο ελλιπούς τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας τις χειμερινές περιόδους 2019-2020-2021, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης κατέθεσε αναφορά στο κοινοβούλιο.

Λόγω της διαρκώς μειούμενης λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς που το σχέδιο απόσυρσής του προβλέπει και έως ότου γίνει τροφοδοσία από τον Πτολεμαΐδα V, ορατός είναι ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος Τηλεθέρμανσης. Κι αυτό διότι τα εφεδρικά συστήματα αδυνατούν να καλύψουν τις υψηλές απαιτήσεις του δικτύου.

Για το λόγο αυτό, πριν τη μετάβαση στη χειμερινή περίοδο, ο βουλευτής έγκαιρα ζητά την αναζήτηση και εφαρμογή της βέλτιστης τεχνικής λύσης που θα εξασφαλίσει την αδιάλειπτη τροφοδοσία του συστήματος.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό: Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κ. Γιώργο Σταθάκη

Θέμα: Τροφοδότηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας χειμερινών περιόδων 2019-2020-2021

Κατατίθενται τα υπ. αριθμ. 19936/09.06.17 και 21727/22.06.17 έγγραφα του Δημάρχου Πτολεμαΐδας, σχετικά με τους κινδύνους στην τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας για τις χειμερινές περιόδους 2019-2020-2021.

Ο περιορισμός των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς, στο πλαίσιο της απόσυρσης της μονάδας, συνεπάγεται και κενό στην τροφοδοσία της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας για το μεσοδιάστημα έως τη σύνδεση με τον Πτολεμαΐδα V.

Η Τηλεθέρμανση αποτελεί το κύριο και μοναδικό για την πλειονότητα των κατοίκων της πόλης σύστημα θέρμανσης από το 1993. Επιπλέον τα εφεδρικά συστήματα αδυνατούν να καλύψουν ανάγκες παρατεταμένης λειτουργίας σε εύρος πόλης. Με αυτά τα δεδομένα, παρακαλώ όπως διερευνηθούν και εφαρμοστούν οι καλύτερες δυνατές τεχνικές λύσεις για την αδιάλειπτη τροφοδοσία του συστήματος Τηλεθέρμανσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

10 σχόλια

  • ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ
    ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ :
    ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Κα ΒΟΥΛΕΥΤΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ :
    Π.Χ. ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
    ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ ΤΑ ΕΤΗ 2019-2020-2021.
    ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ
    ΕΛΕΟΣ ΕΛΑ ΣΤΑ ΣΥΓΚΛΑ ΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
    ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΞΑΝΑ

    • Δυστυχώς φίλε Τάκη, δεν είσαι ο μόνος που “σκέφτεται” έτσι. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων έτσι “σκέφτονται” γι αυτό μετά τρέχουμε και δε φτάνουμε και έχουμε φτάσει εδώ. Είμαι σίγουρος ότι όταν το 2019 (τον μεθεπόμενο χειμώνα δηλαδή) θα είσαι από αυτούς που θα φωνάζουν γιατί κανείς δεν προνόησε από πριν.

    • ακαιρο το σχολιο. συγνωμη αλλα το θεμα της θερμανσης ειναι πολυ σημαντικο. ο χειμωνας που περασε ηταν τραγικος με πολικες θερμοκρασιες και ανυπαρκτη θερμανση. ισως να μην ζειτε πτολεμαιδα. ισως να μην εχετε καν τηλεθερμανση η το πιο πιθανο να εχετε να σκεφτειτε μονο τον εαυτουλη σας και οχι τις οικογενειες με παιδια που περασαν πολυ δυσκολα εκεινον τον μηνα. για τα υπολοιπα που λετε τι να κανει ο κασαπιδης και ο καθε κασαπιδης σε μια περιοχη που μονη απασχοληση ειναι η γεωργια και η δεη η οποια μαλιστα πνεει τα λοισθια? να φερει θαλασσα για να αποκτησει αλλο ενδιαφερον η περιοχη? σε μια χωρα που εχει καταρρευσει ουσιαστικα και κανεις δε βγαινει να το πει ειναι αστειο να μιλαμε για μειωση της ανεργιας με 4 μνημονια στην πλατη μας…ολο το ξεχναει αυτο ο ελληνας και περιμενει την αναπτυξη…ελεος πια λιγο πατηστε στη γη…

  • Μπράβο Γιώργο που ασχολείσαι και με τα ζητήματα της Εορδαίας.

    Βλέπεις η περιοχή αυτή δεν έχει εκπρόσωπο της ΝΔ σε κεντρικό επίπεδο

    Μπράβο και πάλι

  • Εάν δεν ενδιαφερθεί είναι ανύπαρκτος !…

    Εάν περιοριστεί στο αντικείμενό του : δεν ασχολείται και με τίποτε άλλο !

    ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ : τιμή για το Ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και για την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Νουδούλα.

  • Σαν αντιπολίτευση κάνει ερωτήσεις σαν κυβέρνηση δεν κάνει ούτε αυτές, δεν κάνει και δεν έκανε απολύτως τίποτα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.