Για τη σημαντικότατη διάκρισή τους στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους και την κατάκτηση της πρώτης θέσης, βράβευσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Λευκοπηγής το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κατά τη διάρκεια της σχετικής συνεδρίασης του Σώματος.

Πριν λίγο καιρό μάλιστα το Γυμνάσιο Λευκοπηγής παρέλαβε το βραβείο σε ειδική τελετή στο Ίδρυμα «Μ. Κακογιάννης» στην Αθήνα σε ένα διαγωνισμό όπου συναγωνίστηκαν πάνω  από 300 σχολεία της Ελλάδας, Κύπρου και ομογένειας.

Η Διευθύντρια του Σχολείου Ιωάννα Φέσσου εξέφρασε από πλευράς της τα θερμά της συγχαρητήρια στα παιδιά κι όπως είπε μάλιστα δεν είναι από τις πρώτες φορές που μαθητές της Λευκοπηγής διακρίνονται σε διαγωνισμούς. Τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν έως ότου φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα και το βραβείο εξέφρασαν οι μαθητές του Σχολείου, που με τη σειρά τους στάθηκαν στην ιδιαίτερη χαρά τους για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό αλλά και την κατάκτηση του βραβείου.

Θέμα της ταινίας η ανισότητα, η φτώχεια, ο πλούτος, η… κοινωνική κατακραυγή κ.ά. «ηχηρά» ζητήματα της κοινωνίας, που δυστυχώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν ανά δεκαετίες και ίσως αντί να εξαλείφονται ισχυροποιούνται.

Tίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr