Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του ΣΕΕΕΝ που πραγματοποιήθηκαν από το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου μέχρι την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και έστειλαν μήνυμα αντίστασης και ελπίδας ενάντια στην αντεργατική πολιτική, την υποταγή και την μοιρολατρία.

Η αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων (+10%) σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες μέσα σε συνθήκες συρρίκνωσης του κλάδου, έντασης της τρομοκρατίας και του φόβου, εντατικοποίησης της εργασίας κ.α είναι ένα θετικό βήμα στην αλλαγή συσχετισμών και στα δευτεροβάθμια όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μπροστά μας έχουμε σημαντικές εξελίξεις, συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης της Ε,Ε του κεφαλαίου. Τα μέτρα για την δεύτερη αξιολόγηση θα χτυπήσουν το μεροκάματο, θα απελευθερώσουν παραπέρα τις απολύσεις, θα βάλουν δυσκολίες στην οργάνωση και αγώνα των εργαζομένων. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι ανταγωνισμοί στον κλάδο μας για το πώς θα προχωρήσει το επόμενο βήμα της ιδιωτικοποίησης, με δεδομένη τη συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη γεγονός που θα αυξήσει την ανεργία. Ταυτόχρονα τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται όλο πιο δυνατά στην περιοχή μας στο φόντο των ανταγωνισμών για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων.

Μόνος δρόμος να αντιμετωπίσουμε αυτές τις εξελίξεις είναι να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδία μας. Χωρίς φτώχια και εξαθλίωση, με βιοτικό επίπεδο που αρμόζει στους παραγωγούς του πλούτου τον 21ο αιώνα, χωρίς πολέμους, ρατσισμο , φασισμό.

Προϋπόθεση είναι να χτίσουμε ένα μαχητικό, ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα ελπίδας και ανατροπής. Η αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του ΣΕΕΕΝ έδειξε ότι υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες, που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για την ανασύνταξη του κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.

Συνεχίζουμε και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε στο καθήκον αυτό.

Πτολεμαΐδα 23/12/2016