Θέμης Μουμουλίδης : «Όταν πρόκειται για το μέλλον της περιοχής δεν χωράνε προσωπικές διαφορές. Οφείλουμε να στηρίξουμε την κοινωνία , όχι ξεπερασμένες «πολιτικές» συμπεριφορές.» [Συνέντευξη στην ΕΡΑ Κοζάνης στον Δημοσιογράφο Κώστα Δαβάνη]

3 Ιουλίου 2017
13:45

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Κοζάνης και στον δημοσιογράφο Κώστα Δαβάνη παραχώρησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης. Επέμεινε στην ανάγκη ολοκλήρωσης της πρότασής του για τη δημιουργία σε δύο δήμους, μεγάλων αγροτεμαχίων , καλλιέργειας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, σε αποκατεστημένες εκτάσεις της ΔΕΗ, αλλά και άλλων εκτάσεων.

«Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής , είναι η πανευρωπαική πρωτιά που κατέχει στον τομέα της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Επομένως πρώτιστο μέλημά μας είναι η εφαρμογή πολιτικών δυναμικής αντιμετώπισης της ανεργίας » ανέφερε ο κ. Μουμουλίδης .

Ο βουλευτής, επανέλαβε την πρότασή του να δοθούν εκτάσεις σε άνεργους και νέους αγρότες και μέσα από καινοτόμα προγράμματα , να ενταχθεί η καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτκών φυτών στο αναπτυξιακό σχέδιο της περιοχής, πρόταση που φαίνεται να υιοθετείται.

«Χαιρετίζω την απόφαση της ηγεσίας της ΔΕΗ να παραχωρήσει άμεσα 4.000 στρεμμάτων αποκατεστημένων εδαφών στους Δήμους Εορδαίας [περιοχή Α.Παρασκευής] και Κοζάνης [περιοχή Ελλησπόντου]. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ στην πραγματικότητα παραχωρεί εδάφη προς την κοινωνία, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας. Η χειρομία αυτή της διοίκησης της ΔΕΗ, ανοίγει νέους δρόμους ουσιαστικής παράλληλης συμβολής της επιχείρησης, στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής. Καθοριστικής συμβολής είναι και η επιλογή της κυβέρνησης να ανακοινώσει δια στόματος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β.Αποστόλου , την παροχή σε πρώτη φάση 1000 στρεμμάτων σε άνεργους και νέους αγρότες και την στήριξή τους μέσα από προγράμματα που θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου»

  • «Στην συνάντηση αρμόδιων φορέων που έγινε στη Βλάστη, παρόντος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, συμφωνήθηκε η ολοκλήρωση σχετικής μελέτης από την πλευρά της περιφέρειας, μέσα στο καλοκαίρι. Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος θα έχει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , που έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος»

  • Στη συνέχεια ο κ. Μουμουλίδης αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, με σκοπό να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας προγράμματος του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ενισχυθεί το εν λόγω εγχείρημα.

  • «Με μια σειρά πολιτικών επιλογών και μέτρων, το κυρίαρχο θέμα της ανεργίας των νέων στην περιοχή μπορεί να αντιμετωπιστεί δυναμικά. Θεωρώ το εγχείρημα ιδιαίτερα σημαντικό, και καθοριστικό για την ανάπτυξη της περιοχής. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τα αντανακλαστικά της Κεντρικής Κυβέρνησης υπήρξαν ακαριαία» κατέληξε ο κ. Μουμουλίδης.

Και συνέχισε εκφράζοντας ένα παράπονο. «Είναι αδιανόητο, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, μία πρόταση η οποία βρίσκει άμεσα την ανταπόκριση της κεντρικής κυβέρνησης και υιοθετείται από τον αρμόδιο υπουργείο, μία πρόταση η οποία είναι αυτονόητο ότι βοηθάει αναπτυξιακά την περιοχή, να συναντάει «συστημικού» τύπου αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. Αυτού του είδους οι «αντιδράσεις» θυμίζουν παθογένειες μιας ξεπερασμένης αντίληψης, ανήκουν στο παρελθόν και θυμίζουν επικίνδυνες πολιτικές ιδιοτελούς συμπεριφοράς. Κάπως έτσι βρέθηκε σήμερα η περιοχή ανυπεράσπιστη και χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο. Όταν πρόκειται για το μέλλον της περιοχής δεν χωράνε προσωπικές διαφορές. Την κοινωνία οφείλουμε να στηρίξουμε , όχι ξεπερασμένες «πολιτικές» συμπεριφορές. Η περιοχή μας έχει πολλές δυνατότητες αρκεί να επιλέξουμε την συλλογική λειτουργία και κοινό αναπτυξιακό σχέδιο»

  • Και πρόσθεσε: «…όταν λειτουργούμε συλλογικά μπορούμε και παράγουμε έργο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλα προγράμματα. Επίκειται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή και εκεί θα φανεί πως ως Κυβέρνηση έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την περιοχή».

  • « Ένα από τα θέματα που πρότεινα τον Ιούνιο του 2016 και βλέπουμε ότι ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας μια κινητικότητα, είναι το θέμα αξιοποίησης και ανάπτυξης της λίμνης Πολυφύτου. Προχωράμε στην μελέτη για το αρδευτικό της βόρειας ζώνης της λίμνης με τη συνδρομή της κεντρικής κυβέρνησης. Κάποιοι θιασώτες του παλιού «πελατειακού» συστήματος, έχουν εθιστεί στην «επικοινωνιακή» τακτική, εξαπατώντας στην πραγματικότητα την κοινωνία της περιοχής. Σας διαβεβαιώνω ότι είναι η πρώτη φορά που ξεκινάει μία μελέτη για την λίμνη με την αρωγή του Υπουργείου. Η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την μελέτη του αρδευτικού του βορείου τμήματος. Αλλά και μία σειρά ακόμη έργων, όπως η ενίσχυση της αλιείας ,η δημιουργία ιχθυόσκαλας και η προστασία της λίμνης είναι έργα τα οποία δρομολογούνται»

  • «Τέλος υπάρχει πρόταση για την αξιοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων στο Βόιο που –κατά τη γνώμη μου- θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο , το ΤΕΙ και το Υπουργείο Παιδείας. Όμως σε αυτά θα επανέλθουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

σκηνοθέτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

μέλους Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

μέλους Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαικών Υποθέσεων

3 σχόλια

  • Αφήστε τις διαπιστώσεις, είναι δουλειά άλλων. Απο εσάς περιμέναμε λύσεις. Δυό χρόνια τώρα συζητάτε για την αξιοποίηση της λίμνης πολυφύτου. Μέχρι να φτάσετε στην υλοποίηση, θα έχει ήδη πουληθεί σε ιδιώτη!

  • έ αφού δρομολογούνται τα έργα στη λίμνη ησύχασα… Α και αφού ο Καρυπίδης ανέλαβε τη μελέτη της λίμνης πολυφύτου … με την αρωγή του Υπουργείου ….!!! ησύχασα ακόμη πιο πολύ. Πέστε το όμως και στο υπουργείο να μην εκτίθεται ο υπουργός που δεν καταλάβαινε τι του έλεγαν εδώ στη Κοζάνη

  • Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής δεν είναι η ανεργία, αυτό είναι συνέπεια. Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής είναι η διαχρονική έλλειψη πολιτικού προσωπικού που να σέβεται τον εαυτό του και την περιοχή. Που να μη χρησιμοποιεί την περιοχή απλά για να γίνει αρεστός στην όποια κομματική καμαρίλα της Αθήνας. Μετά το σ’χωρεμένο Μιχαλάκη, κανένας δεν μπόρεσε να σταθεί ισάξια δίπλα του. Κι ας έφτασε να γίνει Υπουργός ή Τσάρος ή Φωτοτύπης. Κανένας! Και κανένας απ’ τους τωρινούς δεν πείθει. Κανένας!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.