O νερόμυλος Γιαννιώτη στη Βλάστη Εορδαίας (του Στέλιου Παυλίδη)

3 Ιουλίου 2017
20:51
Κανένα σχόλιο

Ένα απίστευτο μέρος λίγο έξω από την Βλάστη, με αχυρώνα, ποτάμι με πεντακάθαρα νερά, νερόμυλο σε πλήρη λειτουργία καθώς και υδροτριβείο. Τι να πω για αυτό το μέρος. Μπορείς να πλύνεις τις κουβέρτες σου στο υδροτριβείο, να πιείς τον καφέ σου πάνω στο γεφυράκι, τα παιδιά να παίξουν δίπλα στην παιδική χαρά και άλλα πολλά. Η φιλοξενία απερίγραπτη, αντάξια της φήμης των Βλατσιωτών.

Ο νερόμυλος φτιάχτηκε το 1850 απο τον Γιαννιώτη Ιωάννη και το 2007 ο γιός του, Γιαννιώτης Μελλάς τον ανακατασκεύασε πλήρως και έτσι είναι ο μοναδικός νερόμυλος απο τους 6 που υπήρχαν στην Βλάστη.

Αξίζει λοιπόν να δώσω συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο που δεν άφησε να χαθεί αυτός ο υπέροχος νερόμυλος, καθώς και στα παιδιά που ασχολούντε καθημερινά με την φροντίδα του.

Οπωσδήποτε πρέπει να περάσετε και να το θαυμάσετε από κοντά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.