Για την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ, στην αποπληρωμή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ: Πρέπει να πανηγυρίζουμε; Ας δούμε όμως και τους αριθμούς (του Λάζαρου Μαλούτα)

5 Ιουλίου 2017
12:57

Η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ για την αναμόρφωση των ποσοστών συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην αποπληρωμή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ είναι χωρίς αμφιβολία θετική για την αρχική περίοδο λειτουργίας του εργου. Όμως :

  • Όπως φαίνεται και από τον συνημμένο πίνακα η συνολική συμμετοχή του Δημοσίου παραμένει η ίδια σε βάθος 25ετίας. Τόσο σαν ποσοστό (38%), όσο και σαν συνολικό ποσό (123.392.064 €). Ούτε ένα ευρώ παραπάνω.
  • Η αναστολή της επιβολής του τέλους ταφής που αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση για το 2017, ενώ ήταν γνωστή η λειτουργία της μονάδας της ΔΙΑΔΥΜΑ εντός του έτους, είναι σαφώς άδικη για τους Δυτικομακεδόνες και παραμένει διεκδίκηση της περιοχής.
  • Η αναμόρφωση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην αποπλήρωση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβολή του τέλους ταφής, αφού αυτή παραμένει η ίδια για το σύνολο ζωής του εργου.

Αυτό που έν τέλει συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαν γνήσιοι νεοέλληνες να μεταφέρουμε τα σημερινά βάρη στο μέλλον, στα παιδιά μας ….

Πρέπει άραγε να πανηγυρίζουμε γι’ αυτό;

Για την ΕΝΟΤΗΤΑ

Λ. Μαλούτας

 

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.