Ολοκληρώθηκαν στα Σέρβια οι συναντήσεις ενημέρωσης-διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στους τομείς της βιοποικιλότητας, του τουρισμού και της αξιοποίησης των λιμνών

5 Ιουλίου 2017
13:08
Κανένα σχόλιο

 

 Ολοκληρώθηκαν  οι ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης-διαβούλευσης για τα ολοκληρωμένα σχέδια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στους τομείς της βιοποικιλότητας, του τουρισμού και της αξιοποίησης των λιμνών. Τα σχέδια εκπονούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020  από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Το πρωί της Τρίτης 4 Ιουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, παρουσιάστηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) αξιοποίησης των λιμνών της Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων (Υπηρεσίες Περιφέρειας, Δήμοι, Επιμελητήρια, Αναπτυξιακές Εταιρείες, ΕΚΕΤΑ/ΙΤΕΣΚ, Εφορειών Αρχαιοτήτων, Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης, Σύλλογοι κλπ.)

Κατά την έναρξη της ημερίδας παρουσιάστηκε από τους μελετητές το Σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάρτισης Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των φορέων συμμετείχαν, καταθέτοντας προτάσεις και προβληματισμούς και αναδεικνύοντας θέματα, τα οποία θα ληφθούν υπόψη στη φάση της τελικής διαμόρφωσης.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν ακόμα πιο εξειδικευμένες συναντήσεις στις περιοχές άμεσου ενδιαφέροντος για την εξειδίκευση των επιμέρους δράσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Στρατηγικές Βιοποικιλότητας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης www.pepdym.gr.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.