Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ: Πιο δεξιά από τον Τσίπρα είναι… ο τοίχος

5 Ιουλίου 2017
13:38

Οι Κυβερνήσεις δεν κρίνονται στα λόγια, κρίνονται στις πράξεις.

Τα τερατώδη ψέματα και τις μεγαλοστομίες του κ. Τσίπρα τα θυμούνται όλοι και σήμερα πολύ περισσότερο καθώς συμπληρώνονται 2 χρόνια από την απάτη του δημοψηφίσματος.

Τώρα είναι η ώρα του απολογισμού των πεπραγμένων του κ. Τσίπρα και η φορολογική πολιτική είναι ο καλύτερος καθρέφτης για τον ίδιο και την Κυβέρνησή του.

  • Οι κατασχέσεις σε μισθούς συντάξεις και μικροκαταθέσεις συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό για να πάρουν ανάσα τα έσοδα, έφτασαν ήδη τις 1.000 την ημέρα. Την ίδια ώρα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται δείχνοντας πολύ καθαρά ότι η υπερφορολόγηση σε συνθήκες ύφεσης είναι αδιέξοδη καθώς καθηλώνει την οικονομία και ρίχνει τα βάρη στους ασθενέστερους.
  • Η επιλογή να φορτωθούν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα το βάρος των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν είναι τυχαία, αλλά συνειδητή.

Ο κ. Τσίπρας βρήκε τη σχέση έμμεσων προς άμεσους φόρους στο 1,15 προς 1,0 (2014) και την πήγε αισίως στο 1,21 προς 1 (2016).

Έτσι αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός την κοινωνική δικαιοσύνη, με την υπερφορολόγηση των φτωχών νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης.

  • Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις επιλογές και τις προτεραιότητες του κ. Τσίπρα αρκεί ένα και μόνο στοιχείο που σχετίζεται με τη μεγάλη φοροδιαφυγή.

Στον κρίσιμο τομέα της λαθρεμπορίας καυσίμων οι έλεγχοι το 2016 περιορίστηκαν κάτω από το μισό (-53%) σε σχέση με τους ελέγχους το 2014.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν πρόστιμα κατά 90% λιγότερα!!!

178.191€ το 2016 έναντι 1.784.554€ το 2014.

Ανενόχλητοι οι μεγάλοι φοροφυγάδες, αναγκαστικά μέτρα στους φτωχούς και τους μικρομεσαίους.

Αυτή είναι η φορολογική πολιτική του κ. Τσίπρα, πιο δεξιά είναι…. ο τοίχος, όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος μνημονιακός Πρωθυπουργός και μπορεί πλέον να κριθεί γιατί υπάρχουν πεπραγμένα.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κύκλος αυτής της Κυβέρνησης έκλεισε, γι αυτό όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα.

Ο λόγος πρέπει να δοθεί στους πολίτες.

17 σχόλια

    • Με τον δανεισμό της χώρας από το 1821 έως το τέλος του 2003 το χρέος της χώρας ήταν ~170 δις και στο τέλος του 2009 το χρέος έφτασε τα ~300 δις. Τα στοιχεία είναι από την Εθνική Στατιστική υπηρεσία. Ποιος κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα?

      • Με λίγο μυαλό θα μπορούσες να καταλάβεις ότι 170 δις είναι κάτι παραπάνω από το μισό χρέος και στο μεγαλύτερο μέρος ευθύνεται το πασοκακι σου. Αυτό θα το δεις όταν βγάλεις τις κομματικές παρωπίδες. Ξεκίνα να με κατηγορείς ότι είμαι νδ συριζα χα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο επειδή δεν έχεις επιχειρήματα. μπεεεε.

        • Είσαι σίγουρα ΣΥΡΙΖΑ γιατί αλλιώς θα ανέφερες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στα δυομιση μόλις χρόνια χρέωσε τη Χώρα με 100 δις. Το είπε ο Ρέγκλιγκ του ESM και φυσικά δεν τόλμησε η Κυβέρνησή σου να τον διαψεύσει. Μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει αν κυβερνήσετε λίγο ακόμα;;; Να φύγουν οι άχρηστοι

          • χαχαχαχα!!! το ήξερα ότι θα με χαρακτήριζες ότι είμαι κάτι!
            το μόνο που ξέρετε εσείς οι πασοκοι είναι να χαρακτηρίζεται τους άλλους αντί να κάνετε καμιά αυτοκριτική! είστε τραγικοί!!

  • ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ ΝΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ;ΟΠΩΣ:SWAPS ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ,ΕΞΟΠΛΗΣΤΙΚΑ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.

  • Τις οφειλες σας,
    τα δανεια σας
    θα τα τακτοποιησετε;
    Μας πολατε τον παπα
    εδω περα.
    Δεν ντρεποσαστε λιγακι.

    • το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που με διακανονισμό πληρώνει κανονικά τα δάνειά του. Ο Σαλαγιάννης που κλήθηκε στην εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων τους τάπωσε. κιχ δεν είπαν οι λαλίστατοι. Τους γύρισε μπούμεραγκ. Μη νομίζετε ότι απευθύνεστε σε πρόβατα. Το σανό τον τρώτε εσείς ακεί στον ΣΥΡΙΑΝΕΛ που δοξάζετε ακόμη τους ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και του NOOR1 … ;άιντε από εδώ που έχετε και μούτρα και μιλάτε

  • Οταν εκοβες συνταξεις, εκλειννες την ΕΡΤ, νοσοκομεια, απελυες καθγητες κ.λ.π. ησουν Σοσιαλιστης Παρι?????? Ο Τσιπρας τωρα σου φταιει φαντασμα!!!!!!!!!

  • Θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα της κάλπης και ο Σύριζα θα πάει εκεί που πρέπει!! Και που ξέρεις ίσως και εσύ Κουκουλοπουλε να περάσεις της 100 ψήφους…

  • Ε ναι λοιπόν ξαναγυρίσαμε.
    Άντε αφού γυρίσατε πληρώστε και τα 140 000 000€

    Πιο δεξιά από τον Τσίπρα είναι… ο τοίχος και πίσω από τον τοίχο τα βαμπιρ της εξουσίας που δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι μπήκαν στο χρονοντουλαπο της ιστορίας χάσανε την κουτάλα

  • <>.
    Ναι να φύγει ο Σύριζα και νάέρθετε εσείς.Δηλαδή το πρώην συνεταιράκι σας η ΝΔ του Κυριάκου με τσόντα εσάς παίρνοντας κανένα υπουργείο για να μας ξανασώσετε.Ευτυχώς ο λαός σας έμαθε και δεν τρώει σανό. Εκεί στο 7μέ 8% θα είσθε και να πανηγυρίζετε για την αύξηση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.