Σε συνάντηση για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία καλεί ο Περιφερειάρχης, παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ Α.Ε.

5 Ιουλίου 2017
15:42

Σε συνάντηση με θέμα: «Ενημέρωση για το σχεδιασμό δημιουργίας δικτύων αξιοποίησης του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία» καλεί την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

Η συνάντηση που θα γίνει παρουσία του διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ Α.Ε. Θ. Τερζόπουλου αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Θ. Καρυπίδης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στη Δυτική Μακεδονία, μέσα από την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι αρχική διακρατική συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν προέβλεπε δύο σταθμούς σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και άφηνε εκτός τη Δυτική Μακεδονία. Μέσα από τεκμηριωμένη πρόταση και δυναμική διεκδίκηση, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατάφερε να αλλάξει η διακρατική συμφωνία και να υπογραφεί νέα που φέρνει το αέριο στη Δυτική Μακεδονία, μέσα από τη δημιουργία δύο σταθμών.

Όπως είχε δεσμευτεί εξάλλου ο Θ. Καρυπίδης, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του υπουργού Γ. Σταθάκη, σχεδιάζονται οι επόμενες κινήσεις, με τους δημάρχους της περιοχής και τη ΔΕΔΑ Α.Ε., ώστε να ξεδιπλωθεί ο σχεδιασμός και με συναπόφαση να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Να σημειωθεί, ότι στόχος είναι να υπάρχει ετοιμότητα, ώστε όταν ο TAP φέρει το αέριο και σε συνεργασία με το ΔΕΣΦΑ, να προχωρήσουν οι ανάλογες υποδομές δημιουργίας δικτύων αξιοποίησης.

3 σχόλια

  • Καρυπίδη αλλού το δούλεμα. μελέτες συναντήσεις κλπ κλπ για να έρθει το 2019 να πας σε εκλογές με υποσχέσεις και κούφια λόγια σαν το φθηνό ρεύμα . Και ο πρωθυπουργός να έρθει αφού δούμε πρωτα τη μείωση που μας υποσχέθηκε και τοτε θα βγούμε να τον προϋπαντήσουμε. Για νέες υποσχέσεις να μην έρθει. Δεν τον πιστεύουμε ούτε αυτόν ούτε εσένα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.