ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ: “Θερινός Κύκλος Λόγου & Τέχνης¨, το Σάββατο 8 Ιουλίου, στην Καισάρεια Κοζάνης

5 Ιουλίου 2017
16:08
Κανένα σχόλιο

ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ
“Θερινός Κύκλος Λόγου & Τέχνης¨

Έκθεση Φωτογραφίας «ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ»

Με τον όρο Μινιμαλισμός χαρακτηρίζεται το καλλιτεχνικό ρεύμα, με εφαρμογή κυρίως στη γλυπτική και τη ζωγραφική, που αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1960. Πρόκειται για ένα από τα πολλά καλλιτεχνικά κινήματα που ήρθε στο προσκήνιο μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο μινιμαλισμός ή Art Minimal ή τέχνη του ελάχιστου, έχει τις ρίζες του στα ρεύματα του Κονστρουκτιβισμού και του Σουπρεματισμού της δεκαετίας του 1920, και προέκυψε ως αντίθεση στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό της δεκαετίας του 1950.

Ο όρος μινιμαλισμός χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του 1960 για να περιγράψει μια λιτή και, συγχρόνως, αυστηρή γλυπτική.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της μινιμαλιστικής γλυπτικής είναι η απόρριψη περιττών στοιχείων, η χρήση της γεωμετρίας.

ο μινιμαλισμός συνέχισε την παράδοση της τέχνης της γεωμετρικής αφαίρεσης των αρχών του εικοστού αιώνα, που ξεκίνησε με τον Κάζιμιρ Μάλεβιτς και το Μαύρο Τετράγωνο το 1915, με τη χρήση της μονοχρωμίας σε ζωγραφικούς πίνακες.

Η φωτογραφική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Έκφραση» Πτολεμαϊδας, συμμετέχει με το δικό της φωτογραφικό φακό και τα δικά της ξεχωριστά κλικ , στην έκθεση φωτογραφίας.

Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, οι ορίζοντες, οι γραμμές, οι εικόνες, οι χρωματισμοί, οι συνθέσεις αλλά και οι αντιθέσεις, αποκτούν διαφορετικό περιεχόμενο.

Η τέχνη του ελάχιστου που παραπέμπει στο καλλιτεχνικό ρεύμα του μινιμαλισμού, αποτέλεσε για την έκθεση αυτή την επιλογή της φωτογραφικής ομάδας , η οποία νοηματοδοτεί και την ευρύτερη ανάγκη να παραμείνουμε στα ουσιώδη και να εξαλείψουμε τα περιττά.

Εκθέτουν τα δικά τους Κλίκ:

. Βουνοτρυπίδου Ιωάννα

. Γέροντα Κωνσταντία

. Θεοδώρου Γιάννα

. Καλαϊτζής Δημήτρης

. Κοσμίδου Μαριάνα

. Λαζαρίδου Μαρία

. Μαυρίδης Αντώνης

. Παπαδόπουλος Χρήστος


ΑΡΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ
“Θερινός Κύκλος Λόγου & Τέχνης¨
Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης στα πλαίσια του «Θερινού Κύκλου Λόγου & Τέχνης» παρουσιάζει την έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο ¨ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟΣ¨ από τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας ¨ΕΚΦΡΑΣΗ¨ του Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Έκφραση¨ Πτολεμαΐδας Το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 8:00 το βράδυ στην αίθουσα του Αρχείου (πρώην Νηπιαγωγείο Καισάρειας Κοζάνης) Διάρκεια έκθεσης 8 έως 21 Ιουλίου. Παράλληλα μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ¨ΦΥΛΑΤΟΣ¨ θα παρουσιάσουμε την Ποιήτρια ΡΑΝΙΑ ΑΓΕΛΑΚΟΥΔΗ και την ποιητική της συλλογή ¨Στη δική μου άνοιξη¨ Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο cafe Perfect στην Καισάρεια Κοζάνης στις 9 το βράδυ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.