Γ. Αντωνιάδης: Μεγάλη αναμονή των αποφοίτων δημοσίων ΙΕΚ για τις εξετάσεις πιστοποίησης στην ειδικότητα «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών»

6 Ιουλίου 2017
15:12
Κανένα σχόλιο

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι Δημόσιων ΙΕΚ στην ειδικότητα «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών», που ενώ έχουν ολοκληρώσει τόσο τη φοίτησή τους όσο και την πρακτική τους άσκηση από το 2016, δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων προκειμένου να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση που απαιτεί ο νόμος ώστε να μπορούν να εργαστούν νόμιμα στο αντικείμενό τους.
Αρμόδιος Φορέας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων είναι ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υποχρεούται να διενεργεί δύο πιστοποιήσεις ανά έτος, αριθμός που ουδέποτε τηρήθηκε. Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι πως αυτό οφείλεται στην ελλιπή χρηματοδότηση του Οργανισμού. Είναι απορίας άξιο πως συμβαίνει αυτό όταν ο κάθε εξεταζόμενος καταβάλει το ποσό των 150 ευρώ προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη εξέταση.
Παράλληλα, δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων το γεγονός πως ενώ για τους αποφοίτους των Δημόσιων ΙΕΚ, η τελευταία εξέταση-πιστοποίηση έγινε τον Ιούνιο του 2016, για τους υποψήφιους που προέρχονται από δίμηνα-τρίμηνα σεμινάρια ως «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», διεξήχθησαν τρεις εξετάσεις πιστοποίησης κατά τους τελευταίους μήνες.
Κατόπιν των ανωτέρω,

 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους δεν διεξάγονται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. εξετάσεις πιστοποίησης στην ειδικότητα «Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών» για τους αποφοίτους των δημόσιων ΙΕΚ;
  2. Πότε σκοπεύετε να ορίσετε ημερομηνία διεξαγωγής των εν λόγω εξετάσεων;

 
Ο ερωτών βουλευτής
  
Γιάννης Αντωνιάδης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.