Ενημέρωση για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Β’ ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας (Φωτογραφίες)

7 Ιουλίου 2017
14:37
Κανένα σχόλιο

«Ρυθμίζουμε το Διαβήτη ζούμε φυσιολογικά» , ήταν το κεντρικό μήνυμα της ενημέρωσης των μελών του Β΄ΚΑΠΗ Πτολεμαϊδας σχετικά με τον «Σακχαρώδη Διαβήτη» , από τη Νοσηλεύτρια Αποστολία Κουρπουανίδου.

« Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από αύξηση του σακχάρου στο αίμα και οφείλεται σε μειονεκτική έκκριση ή σε μειονεκτική δράση της ινσουλίνης ή σε συνδυασμό των δύο ,με αποτέλεσμα την απόλυτη ή σχετική έλλειψη ινσουλίνης», επεσήμανε η κ. Κουρπουανίδου δίνοντας τον ορισμό της νόσου.

Ξεκινώντας από τους βασικούς τύπους 1 και 2 του Σακχαρώδη Διαβήτη η εισηγήτρια του θέματος , αναφέρθηκε στα συμπτώματα του αρρύθμιστου Διαβήτη, στη θεραπευτική αντιμετώπιση , στις οξείες και χρόνιες επιπλοκές και στη νοσηλευτική φροντίδα.

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη την εισήγηση της κ.Κουρπουανίδου , η οποία στη συνέχεια απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν από το ακροατήριο.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες και ομιλίες στο ΚΑΠΗ , για την ενημέρωση των μελών του.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.