Παναγιωτάκης: Στροφή στις ΑΠΕ – Θα υλοποιήσουμε το φωτοβολταϊκό 200 MW στην Πτολεμαΐδα

8 Ιουλίου 2017
01:00

Ειδική αναφορά στην επιλογή της ΔΕΗ να πρωταγωνιστήσει στις ΑΠΕ, ενεργοποιώντας μεταξύ άλλων το παλαιό σχέδιο για εγκατάσταση μέγα – φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, έκανε ο πρόεδρος της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης κατά την σημερινή Γενική Συνέλευση. Είπε συγκεκριμένα:

«Και βέβαια δεν θα παραλείψω να επαναλάβω τη δυναμική στροφή μας στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ξεπερνώντας τις απαράδεκτες καθυστερήσεις του παρελθόντος, με βάση συγκεκριμένο business plan της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στο οποίο σημαντική θέση έχει η αξιοποίηση – επί τέλους – της γεωθερμίας.

Η ΔΕΗ η οποία είναι από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με τις ΑΠΕ δεν επιτρέπεται να μην είναι ηγέτης στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση των ΑΠΕ στη χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό αφορά τόσο την ηπειρωτική χώρα, όπου εκτός των άλλων επιδιώκουμε την υλοποίηση του μεγάλου Φ/Β Σταθμού των 200 MW στην Πτολεμαΐδα όσο και τη νησιωτική χώρα σε συνδυασμό με τις διασυνδέσεις και την αποθήκευση.

Θεωρούμε μάλιστα ότι τα διασυνδεδεμένα, κατ ́ αρχάς, νησιά αλλά και τα άλλα σε συνάρτηση με την ανάπτυξη της αποθήκευσης είναι προνομιακοί χώροι για την ηλεκτροκίνηση στην προοπτική της μετατροπής τους σε πράσινα νησιά».

energypress.gr

5 σχόλια

  • Αγαπητέ κύριε Παναγιωτάκη.
    Ωραίο το business plan σας αλλά καλό θα ήταν να δείτε πρώτα τα βασικά προβλήματα της εταιρειας π.χ. τις πληρωμές των εργολάβων προς τους εργαζόμενους τους,οι οποίες καθυστερούν επί μήνες(εξεφτελιστηκες και είναι η απόλυτη εκμετάλλευση).
    Πέραν τουτου…όταν σχεδιάζετε να προχωρήσετε σε ένα τέτοιο business plan το οποίο φυσικά θα χρειαστεί πολλά χρήματα,πως μπορείτε και μιλάτε για διακοπή μισθοδοσίας στους εργαζόμενους σας επειδή δεν υπάρχουν χρήματα στην εταιρεία;Μεγάλη σπορεία η οποία φυσικά θα μείνει αναπαντητη

  • Μακάρι να μην μείνει στα λόγια, αλλά να προχωρήσει στις πράξεις. Και κυρίως να τον αφήσουν τα κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα, που λυμαίνονται τον τομέα της ενέργειας στη χώρα μας.
    Η ΔΕΗ που γνωρίζαμε αλλάζει, όχι επειδή το λέει ο Παναγιωτάκης, αλλά γιατί αλλάζουν οι καιροί, αλλάζει η τεχνολογία, αλλάζουν οι απαιτήσεις.
    Απλά κάθε τι καινούργιο για να γεννηθεί, απαιτεί πόνο.

  • Ευχής έργο να προχωρήσει το σχέδιο του τρισκατάρατου Παπακωνσταντίνου, αλλά καλό θα ήταν να συνδυαστεί και με εγχώρια παραγωγή των φ/β!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.