kozan.gr: Σε ετοιμότητα οι ενεργειακοί Δήμοι μετά την επίσκεψη Ζαμανίδη-Ιωαννίδη στις Βρυξέλλες. Σ. Ζαμανίδης: «Από την χρηματοδότηση θα προκύψουν και έργα υποδομής. Θα πρέπει να δούμε πώς να το διαχειριστούμε, έτσι ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα και να έχουμε ώριμα έργα» (Bίντεο)

11 Ιουλίου 2017
16:09

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου στην αίθουσα συσκέψεων στα γραφεία της ΑΝΚΟ στην Κοζάνη, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων» με θέματα συζήτησης την ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προέδρου του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Σάββα Ζαμανίδη και του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, με τη Γενική Δ/νση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σάββας Ζαμανίδης τόνισε πως: «Είναι αλήθεια ότι στην παρούσα χρονική στιγμή είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε στο δίκτυο των περιφερειών της Ευρώπης που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά (μείωση παραγωγής του λιγνίτη). Από την χρηματοδότηση θα προκύψουν και έργα υποδομής. Θα πρέπει να δούμε πώς να το διαχειριστούμε, έτσι ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα και να έχουμε ώριμα έργα, τα οποία θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός άλλου αναπτυξιακού μοντέλου στην περιοχής που να αξιοποιεί όλους τους τομείς της οικονομίας».

Θανάσης Τέγος

4 σχόλια

  • Οι υποδομές δεν αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο μιας περιοχής. Αυτό είναι ευθύνη και πολιτική που πρέπει να εφαρμόζει η πολιτεία σε απόλυτη συνεργασία με την κάθε περιφέρεια. Τόσα κοινοτικά πλαίσια πέρασαν και φαγώθηκαν και οι πολύτιμοι πόροι του τοπικού πόρου σε υποδομές. Τι άλλαξε;

  • Η μόνη λύση για να μην σβήσουν η Κοζάνη και η Πτολεμαΐδα είναι να ενεργοποιηθεί σχέδιο για συνένωση των δύο πόλεων για την δημιουργία ενός μεγάλου μητροπολιτικού δήμου, 200.000 και πλέον κατοίκων. Μέσα από σοβαρές μελέτες επιστημόνων όπως συνέβει και σε άλλες χώρες και με ορίζοντα 10-20 ετών από σήμερα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, μόνο έτσι θα κρατήσουμε τους νέους στην περιοχή. Όλα τα άλλα είναι πρόσκαιρα και εφήμερα και πλέον τα περιθώρια δείχνουν τρομακτικά στενά.

    • Πολυ έξυπνο ακούγεται. Θα μπορούσες να μου δώσεις κάποιο link για κάτι αντίστοιχο που έχει γίνει και με απόσταση των 2 πόλεων περίπου στα 20-20km;
      Ευχαριστώ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.