O πρώτος εσπερινός και η πρώτη Θεία Λειτουργία μετά τα θυρανοίξια στις 11 Ιουνίου 2017, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κτενίου Κοζάνης (του Ναπολέοντα Γρ. Κοντού)

11 Ιουλίου 2017
20:16
Κανένα σχόλιο

Σήμερα Παρασκευή 30-6-2017, εορτή της Σύναξης των δώδεκα Αποστόλων, και παραμονή των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εσπερινός και η πρώτη Θεία Λειτουργία, στον ομώνυμο Ναό του Κτενίου.

Στον εσπερινό πρωτοστάτησε ο Ηγουμενεύων Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Μύρου του Αγίου Νεκταρίου Παλαιογρατσάνου, με τους ιερείς των ενοριών, Κτενίου, π. Παναγιώτη Δουγαλή και Κερασιάς, π. Γεώργιο Κοντό. Ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού. Η δε Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής των Αγίων Αναργύρων, τελέστηκε μόνο από τον εφημέριο του Κτενίου π. Παναγιώτη Δουγαλή.

Η συμμετοχή των πιστών ήταν ικανοποιητική. Ο κτήτορας του Ναού Βασίλειος Παπακωνσταντίνου, πρόσφερε στο εκκλησίασμα καφέ με τα σχετικά εδέσματα.

Γράφω τα παραπάνω, σε συσχετισμό με την αφορμή που πήρα από το περιεχόμενο του βιβλίου, που πρόσφατα διάβασα, με τον τίτλο «ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΙΑΠΚΑΣ», συγγραφικό πόνημα του Ιωάννου Δημόπουλου, τέως Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης. Στοιχεία τα οποία καταγράφονται στον επίλογο του ανωτέρω πονήματος και που αφορούν, τόσο με τη χρονολογία κτίσεως, όσο και με την ιστορία της Ιεράς Μονής του Αγίου Αντωνίου Σιάπκας θα χρησίμευαν σαν βασικά στοιχεία για τον ιστορικό του μέλλοντος. Αυτά ήθελα να προσθέσω με την παρούσα μου αναφορά.

Τελειώνω με αυτά τα λόγια και θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Ιωάννη Δημόπουλο, συγγραφέα του ανωτέρω βιβλίου, δεδομένου ότι μας έδωσε αρκετά στοιχεία, τόσο για το Μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου Σιάπκας, που για μένα ήταν άγνωστο και ως όνομα, αλλά και για τα υπόλοιπα χρήσιμα στοιχεία που θα είναι απαραίτητα για τους Μητροπολίτες της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και μάλιστα το σημερινό κ.κ. Παύλο.

Ναπολέων Γρ. Κοντός Κοζάνη 3-7-2017

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.