Συνδικάτο οικοδόμων & συναφών επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης: Κινητοποίηση την  Τετάρτη 12 Ιουλίου, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα

12 Ιουλίου 2017
12:25
Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και

το Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Όλοι στην κινητοποίηση την

 Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 18:00 στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα

Παραγωγική ανασυγκρότηση και  ανάπτυξη για τα κέρδη των καπιταλιστών

Απληρωσιά- Απολύσεις και σακατεμένοι εργάτες

Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει σήμερα παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και οι καπιταλιστές. Μισθοί πείνας, ανεργία και φτώχεια, συντάξεις πείνας, εξαντλητικά ωράρια- εντατικοποίηση της εργασίας και δουλειά ήλιο με ήλιο, ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στα εργοτάξια όπως στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V και αλλού, εκβιασμοί και τρομοκρατία ενάντια σε όποιος σηκώνουν κεφάλι και συγκρούονται με την εργοδοσία όπως στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V. Αυτή είναι η ανάπτυξη τους!

Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στον κλάδο τον κατασκευών δεν περιμένουν τίποτα ούτε από την ανάπτυξη ούτε από την κρίση. Και τα 2 είναι χαρακτηριστικά του σημερινού συστήματος που και στην μια φάση αλλά και στην άλλη μόνιμα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι χαμένοι σε αντίθεση με την μεγαλοεργοδοσία και τους μεγαλοκατασκευαστές που απολαμβάνουν πλούτη και χλιδή από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων.

Οι οικοδόμοι έχουμε πληρώσει την  ανάπτυξη τους με βάρη φόρο αίματος και αμέτρητα βάρη στις πλάτες μας, με σακατεμένους και νεκρούς εργάτες στα εργοτάξια και τα γιαπιά. Εμείς και οικογένειες μας δεν αντέχουμε άλλο από την κόλαση και την εργασιακή ζούγκλα που έχετε διαμορφώσει για εμάς και τα παιδιά μας. Μόνο μας καθήκον σήμερα είναι να σφίξουμε την γροθιά μας, να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που στενάζουν στην μέγγενη που τους στραγγαλίζετε. Έχουμε και την δύναμη και το δίκιο με το μέρος μας και θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες για εμάς και της οικογένειες μας.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.