Ένα μεγάλο μέρος του οικισμού Βελβεντού ήταν και χθες με πολύωρη διακοπή νερού

13 Ιουλίου 2017
06:58

Σήμερα (12/7), έγινε κοινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΜΚΟ (Κ.Κουρτέλης, Κ. Σιώμος και Μ. Στεργίου) και αντιπροσωπείας του καλλικρατικού Δήμου (αντιδ. Θ. Κυριακίδης, μηχ. Μ. Θεοδωρίδης και υδραυλ. Π. Δραγκόλας), στις πηγές Μπιτζινίσιου στα Πιέρια και στο υδραγωγείο, με στόχο να ερευνηθούν τα αίτια και να δρομολογηθεί μια λύση για το θέμα της λειψυδρίας. Έγινε αυτοψία και στο ρέμα όπου ξαναείδαμε τον σπασμένο αγωγό.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πολύ πόσιμο νερό στο ρέμα του Μπιτζινίσιου στα Πιέρια ενώ την ίδια ώρα ένα μεγάλο μέρος του οικισμού Βελβεντού ήταν και σήμερα με πολύωρη διακοπή νερού. Οι αντιπρόσωποι του Δήμου ως λόγο της λειψυδρίας επικαλούνται εκτεταμένες αφανείς διαρροές στην Γ’ ζώνη. Πολλές όμως ήταν και οι διακοπές νερού στην Α ζώνη και κάποιες στην Β’ ζώνη.

Εμείς από την πλευρά μας επιμένουμε ότι επειγόντως πρέπει με πρόσθετο αγωγό να παροχετευτεί στον εξωτερικό αγωγό και το υπόλοιπο νερό που τώρα χύνεται στο ρέμα. Απομένει στον Καλλικρατικό Δήμο να δρομολογήσει επειγόντως λύση. Οι μέρες είναι ζεστές, οι χειρωνακτικές εργασίες στο φόρτε τους και η λειψυδρία αποτελεί μέγιστο πρόβλημα τόσο στην υγιεινή όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Μανώλης Στεργίου

 

Ένα σχόλιο

  • Η περιοχή με τα περισσότερα νερά,δεν έχει νερό!! Αυτό κι αν δεν αποτελεί… ευφημισμο!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.