Greenpeace: Kοινωνικά δίκαιη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην καθαρή ενέργεια, με έμφαση στην παροχή δωρεάν ηλιακής ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά

13 Ιουλίου 2017
16:19

Με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Δυτική Μακεδονία, η Greenpeace ζητάει από την κυβέρνηση να στηρίξει την κοινωνικά δίκαιη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας στην καθαρή ενέργεια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή δωρεάν ηλιακής ενέργειας σε ευάλωτα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.

Η κοινωνική πολιτική που βασίζεται στην αξιοποίηση του ήλιου – του μεγαλύτερου πόρου της χώρας – θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, αποφέροντας παράλληλα σημαντικά οφέλη για όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, ένα πρόγραμμα που αξιοποιεί υφιστάμενους πόρους με σκοπό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών για παροχή δωρεάν ενέργειας:

– Ενισχύει τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων χωρίς να χρειάζεται μελλοντική οικονομική στήριξη για τις ενεργειακές τους δαπάνες

– Τα αδύναμα νοικοκυριά βγαίνουν οριστικά από το καθεστώς ενεργειακής φτώχειας, με όρους αξιοπρέπειας

– Η ενεργειακή μετάβαση της χώρας επιταχύνεται με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης

– Δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη την επικράτεια

Συνημμένη φωτογραφία από πραγματικό λογαριασμό ευάλωτου νοικοκυριού στη Ρόδο, στο οποίο εγκαταστάθηκε δωρεάν φωτοβολταϊκό από την Greenpeace.

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.