Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σχέση με τις εξελίξεις για το έλλειμμα

13 Ιουλίου 2017
16:42

Ο περιορισμός των ελλειμμάτων και η επάνοδος της χώρας στη δημοσιονομική κανονικότητα που είχαν εκτροχιάσει οι κυβερνήσεις Καραμανλή 2004-2009 είναι μια θετική εξέλιξη και αποτέλεσμα μιας πολυετούς δύσκολης προσπάθειας. Υπενθυμίζουμε ότι το 2009 το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε στο 15,1% του ΑΕΠ και το χρέος εκτοξεύτηκε από τα 167 δις ευρώ το 2003, στα 300 δις.

Την σημερινή κατάκτηση τη χρωστάμε στον ελληνικό λαό και τις αιματηρές του θυσίες που όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να σεβαστούμε.

Οικειοποίηση του αποτελέσματος από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το λιγότερο πολιτικό θράσος. Καθώς, χωρίς την δημαγωγική και τυχοδιωκτική πολιτική τους, είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση, θα είχε επιτευχθεί πολύ νωρίτερα και οπωσδήποτε χωρίς τα νέα πρόσθετα βάρη 13 δις ευρώ για τους πολίτες και 100 δις για την οικονομία. Υπενθυμίζουμε ότι στη διετία 2010-2011 μειώθηκε το έλλειμμα κατά 5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, στο τέλος του 2012 κατέβηκε στο 8,9 του ΑΕΠ και στο τέλος του 2014 στο 3,7% του ΑΕΠ. Είχε δηλαδή φτάσει σχεδόν στον προβλεπόμενο στόχο.

Δεν είναι ώρα για θριαμβολογία και νέες ψευδαισθήσεις. Είναι ώρα ευθύνης. Η χώρα έχει δρόμο μπροστά της. Χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη κυβέρνηση για να βγει με ασφάλεια από την κρίση και τα μνημόνια, με εθνική συνεννόηση, σχέδιο ανάπτυξης και πρόγραμμα προοδευτικών ανατροπών και μεταρρυθμίσεων.

Η αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα είναι εγγύηση για αυτή την πορεία.

2 σχόλια

  • Τι να πεις τώρα πως έχουν θράσος θα είναι λίγο,να πεις κάτι πιο χοντρό δεν θα το δημοσιεύσουν,οι άνθρωποι είναι τελείως…Για να δούμε όμως πόσα κόμματα μπορούν να ενωθούν μήπως και μπορέσουν να καταφέρουν το πολυπόθητο: να μπούμε στην βουλή! !!!!!!!!!

  • Ποιοι ομιλούν ! Οι κάθε Κουκουλοπουλοι και Μαλούτηδες που στερησαν το ΠΑΣΟΚ απο την αναδειξη νέων στελεχών , που στην ουσία το ” ευνούχησαν ” , περιμένουν να ξαναγεννηθεί και να επανέλθει ! απο τί σπέρμα !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.