ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Απόψεις – προτάσεις επί του Σχεδίου Δράσης της Π.Δ.Μ. για τη βιοποικιλότητα

14 Ιουλίου 2017
09:31
​Το Περιφερειακό​ Παράρτημα ​Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την κατάρτιση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη βιοποικιλότητα, κατέθεσε τις απόψεις – προτάσεις του, θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αποτελεσματική εφαρμογή της Στρατηγικής και των Δράσεων ενός τόσο σημαντικού ζητήματος.​​​

2 σχόλια

  • Ιδιαίτερα σημαντικά και κρίσιμα κρίνονται:
    – Παύση χρήσης χημικών π.χ. φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων χωρίς μέτρο και λογική αλλά και όποιων άλλων π.χ καθαριστικών, φαρμάκων, κ.α.
    – Επιδίωξη επικράτησης φυσικών καλλιεργειών με είδη που ταιριάζουν στους τόπους και ευδοκιμούν-αντέχουν σ’αυτούς. Πόλεμος στα μεταλλαγμένα-γενετικά τροποποιημένα.
    – Γεωργία-Κτηνοτροφία μικροκλίμακας κι όχι επικίνδυνα να ξεφύγει του ελέγχου, όταν γίνει μακροκλίμακας-υπερβολής μεγεθών.
    – Ουσιαστική στήριξη, ενημέρωση, προς καλή πορεία και κατεύθυνση ώθηση Γεωργών-Κτηνοτρόφων από ειδικούς-επιστήμονες που δουλεύουν για το καλό και την συνέχεια του τόπου.
    – Πάση θυσία διαφύλαξη των κύριων Διασφαλιστών του καλού του Περιβάλλοντος και φυσικά και της Βιοποικιλότητας (σ’όσα επίπεδα κι αν την διαιρέσουν και την διακρίνουν) που δεν είναι άλλοι από τα Δάση τα εξαίρετα αυτά Συστήματα-Οικοσυστήματα με ικανότητα πολυπαραγωγικότητας, αυτάρκειας, αυτοδυναμίας, εξέλιξης.

  • Οι γεωπόνοι μυρίστηκαν ψητό και το ΓΕΩΤΕΕ έσπευσε να δηλώσει την παρουσία του.
    Πού ήταν το ΓΕΩΤΕΕ στην κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου;
    Πού ήταν η στήριξη των Γεωλόγων;
    Οι Γεωλόγοι δεν ανήκουν στο ΓΕΩΤΕΕ;
    Παιδιά και παραπαίδια…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.