Η διοίκηση του ΕΚΝΚ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 42χρονης εργαζόμενης σε κατάστημα ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ στα Γιαννιτσά.

Απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο. οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ έχουν βρεθεί σε πραγματικό αδιέξοδο μην μπορώντας να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες, βουλιάζοντας καθημερινά στα χρέη και την ανέχεια.

Οι 1.400 εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση είναι σε κατάσταση ομηρίας δεν παίρνουν πλέον ούτε επίδομα επίσχεσης, ούτε δικαιούνται επίδομα ανεργίας αφού δεν θεωρούνται άνεργοι!

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι σοβαρές αφού δεν πάρθηκε κανένα μα κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας και ανακούφισης αυτών των εργαζόμενων παρά τα όσα υποκριτικά δηλώνουν ¨ότι έκαναν ότι μπορούσανε¨.

Δυστυχώς, τόσο η σημερινή Κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, έχοντας υποταχθεί στις απαιτήσεις των δανειστών, δεν τόλμησαν ούτε τολμούν να ενισχύσουν με σύγχρονη νομοθεσία και νέα μέσα την προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα τύπου ΚΑΡΥΠΙΔΗ.

Ρίχνει μάλιστα το μπαλάκι στη δικαιοσύνη εγκαλώντας τη ¨ότι δεν κάνει τη δουλειά της¨!

Γνωστό το παιχνίδι.

Είτε έτσι είτε αλλιώς μοναδικά θύματα παραμένουν οι εργαζόμενοι.

Όμως οι εργαζόμενοι δεν επαιτούν!!!.

Απαιτούν όσα δικαιούνται όπως είναι ο μισθός και η σταθερή εργασία.

Η απληρωσιά, η ανεργία, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων, οι άθλιοι μισθοί έχουν αιτία στο απάνθρωπο σύστημα που τσακίζει τα όνειρα, τις ζωές των εργαζομένων για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων που δρουν ασύδοτα.

Η μη καταβολή δεδουλευμένων, και μάλιστα η συστηματική, είναι έγκλημα σε βάρος του εργαζόμενου.

Θα πρέπει να δοθεί νομικά η δυνατότητα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας εκ μέρους του εργαζόμενου, η εγγραφή του στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, χωρίς ταυτόχρονα να χάνεται το δικαίωμα της αποζημίωσής του και άλλες απαιτήσεις του, ως να επρόκειτο για απόλυση.

Η ταξική αλληλεγγύη στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους και ο ανυποχώρητος αγώνας τους ενάντια στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις που της κάνουν πλάτες αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την νίκη του αγώνα τους.

Γραφείο Τύπου ΕΚΝΚ