kozan.gr: Έναρξη, χθες Δευτέρα, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Λαογραφικού Συλλόγου: «Διγενής Ακρίτας» Λευκόβρυσης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

18 Ιουλίου 2017
07:21
Κανένα σχόλιο

Με το αφηγηματικό δρώμενο: «Ποντιακό παραμύθι» απ’ τα ποντιακά σωματεία του Δήμου Κοζάνης, άνοιξαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Λαογραφικού Συλλόγου: «Διγενής Ακρίτας» Λευκόβρυσης

Με το αφηγηματικό δρώμενο: «Ποντιακό παραμύθι» απ’ τα ποντιακά σωματεία του Δήμου Κοζάνης, άνοιξαν το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουλίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιστορικού Λαογραφικού Συλλόγου: «Διγενής Ακρίτας» Λευκόβρυσης. Οι αφηγητές με παραστατικό τρόπο αφηγήθηκαν παραμύθια στην ποντιακή διαλεκτό, αποσπώντας τον ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Αφηγητές – Παραμύθια

1. Τσιμπλίδης Γιάννης – Χριστού 1941 τη χρονίας

2. Καπαγιαννίδης Γιώργος – Άρκον, λύκον κι αλεπόν

3. Ηλιάδου θεοδώρα – Πάντα σκοτία

4. Σιόλα Φωτεινή – Η Σορσόταινα

5. Σαλτσίδου Ελένη – Ρετζιπάρτσ, άρκον κι αλεπόν

6. Χατζηκώστας Τάκης – Το λεοντάρ

7. Γεωργιάδης Γιώργος – Ο Αστρίτσον και ο Ζαβολίτσον

8. Αθανασιάδου Σόφη – Ο οκνέας

9. Ευταλτσίδου Νανά – Ο Καλτίσς και ο Κοσές

10. Τσανακτσίδου Κατερίνα – Ατό που ο Θεόν γράφτ’

11. Κατσόγιαννου – Τριανταφύλλου Έφη – Ο γέρον και η γραία

12. Μαυροματίδου Στέλλα – Η γαρή και το θερίον

Τραγούδι: Χατζηθεοδωρίδης Παναγιώτης

Λύρα: Χατζηθεοδωρίδης Βασίλης


Το υπόλοιπο πρόγραμμα

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ Μουσικό Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι «ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ» με τη χορωδία του συλλόγου Ι.Λ.Σ. «Διγενής Ακρίτας». Υπεύθυνη χορωδός Ελένη Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν Αυλογιάρης Αστέριος, Γεροκώστας Κώστας, Δουγαλής Στέλιος, Κολέτση Ανθή, Λώλη Γεωργία, Νήρας Απόστολος(Τόλης), Πακαπούκα Ελένη, Παυλίδου Νάντια, Πογιατζής Γιάννης(Σπόρος), Πογιατζής Νικόλαος(Πατέρας), Σεβίλογλου Στέφανος, Τσουγιέφ Αλέξανδρος, Χόντος Κώστας και
• ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ Θεατρική Παράσταση Η «ΜΑΖΩΧΤΡΑ» του Αργύρη Εφταλιώτη Παραγωγής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.
• ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ Ήώς Ποντιακής Παράδοσης. Νεαροί καλλιτέχνες και χορευτές, της ευρύτερης περιοχής, μας δίνουν την ελπίδα της συνέχειας του ποντιακού ελληνισμού.
• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ Δημοτική Βραδιά με την ορχήστρα του ΤΖΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ και τραγούδι ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
• ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ Ποντιακή Βραδιά με τους Καρασαββίδης Δημήτρης, Θεοδωρίδη Παναγιώτη, Αλεξανδρίδης Στάθης, Κοτταρίδης Νίκος, Τσακαλίδη Χάρη, Πουϊκίδη Μιχάλη, Λαφαζανίδη Άγγελο, Αθανασιάδη Κώστα, Ευθυμιάδης Γιώτης.

Θανάσης Τέγος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.