H Oικολογική Κίνηση Κοζάνης για τα κομμένα δέντρα της Ιπποκράτους – Επικρίσεις στο Δήμο και πρόταση για πράσινο συμψηφισμό

18 Ιουλίου 2017
23:17

 

Στην υπό ανάπλαση οδό Ιπποκράτους, εκεί όπου έχει μεταφερθεί η πιάτσα των ταξί, κόπηκαν από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου τα υπάρχοντα δέντρα και ΔΕΝ πρόκειται να φυτευτούν άλλα, παρότι το νέο πεζοδρόμιο θα έχει  αρκετό πλάτος.

Ερωτήματα:

  • Η αρχική μελέτη ανάπλασης που παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόβλεπε δέντρα στο πεζοδρόμιο. Γιατί άλλαξε χωρίς καμιά εξήγηση ;
  • Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου δηλώνει ότι δεν ενημερώθηκε για την ενέργεια αυτή ; Γιατί ; Δεν είναι τουλάχιστον συναρμόδια σε τεχνικές μελέτες  που αφορούν δέντρα και πράσινο ; Ποιος φέρει την ευθύνη για αυτή την έλλειψη συντονισμού ?
  • Αν υπάρχει θέμα ελεύθερης ζώνης διέλευσης (π.χ για κάποιο ασθενοφόρο ή για τα οχήματα φορτοεκφόρτωσης) αυτό δεν έπρεπε να προβλεφθεί στην αρχική μελέτη ? Τόση διαβούλευση και φασαρία έγινε για αυτό το δρομάκι. Πώς ξέφυγε αυτή η ..«λεπτομέρεια»?

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα πρέπει να βρεθεί πλέον κάποια θεραπεία για να αναπληρωθεί στο μέτρο του δυνατού αυτή η «παράπλευρη απώλεια» ? Πράσινες λύσεις υπάρχουν πέραν των δένδρων. Π.χ οι  «πράσινες στοές» στην παλιά αγορά της Κομοτηνής (βλ. φωτο) είναι μια ιδέα. (Στην περίπτωση μας βέβαια οι κολώνες στήριξης πρέπει να κολλήσουν στον τοίχο για να μην μειωθεί η ζώνη διέλευσης). Υπάρχουν κι άλλες λύσεις με αναρριχώμενα κλπ. Χρειάζεται προφανώς μελέτη για να εφαρμοστεί η διορθωτική λύση και σε καμιά περίπτωση δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε τους ειδικούς.

Ένα είναι σίγουρο. Σε μια πόλη που έχει έλλειμα πρασίνου στο κέντρο και σε μια χώρα που αναμένει γενική αύξηση των καυσώνων (άσχετα αν .. ξεπαγιάσαμε αυτές τις μέρες) το πράσινο πρέπει να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού. Και κάθε απώλεια του να τη συμψηφίζουμε άμεσα με ισοδύναμες πράσινες λύσεις

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης                              17/7/2017

11 σχόλια

  • Όταν φωναζαμε στις επιτροπες οτι η αναπλαση οπως θελουν να την πραξουν είναι ανεφικτη μας ελεγαν ασχετους… Ιδού τα αποτελεσματα λοιπόν. Μη χωρώντας λοιπόν αυτοκινητα κ οχήματα εκτακτης ανάγκης…αποφάσισαν να τα κόψουν ενα πουρνο ανερυθρίαστα. Φυσικά όλα στο πόδι γίνονται μόνο κ μόνο για την ξεροκεφαλιά κ τον ψευτοεγωισμό του Δήμου!
    Εσείς κ. Τσικριτζή,που ειστε Οικολόγος, εσείς δε βρήκατε κ δεν προτείνατε αυτόν τον κυριο νέο κ ικανό για Δήμαρχο? τώρα αναρωτιέστε τι είχαν τα έρμα κ ψοφούσαν?!

  • Για τα δένδρα που κόπηκαν στη πλατεία η Οικολογική κινηση δεν έκανε καμιά ενέργεια να σωθούν! Τι μιλάει τώρα….:

  • συγνωμη! δεν εχει πρασινο η πολη ; η δημοκρατιας η π.χαριση μ. φωτιου π.μελα μακεδονομαχων δημοτικος κηπος πλατειες Να λεμε και του στραβου το δικιο!

  • Η πεθερά κάνει επίσκεψη στο σπίτι του νιόπαντρου ζευγαριού.
    – Ώραιο το σπίτι σας, λέει στον άντρα. Μόνο τα δέντρα που έχετε φυτέψει είναι πολύ μικρά…

    – Μην ανησυχείτε. Όταν θα ξανάρθετε θα έχουν μεγαλώσει…

  • για τα κομμενα δεντρα στην φιλιππου β’ μπροστα στο πολυιατρειο υγεια..θ αναφερετε κατι..εσεις οι οικολογοι ή οχι???? ποιον και ποιους συγκαλυπτετε????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.