Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Με αφορμή την επίσκεψή μου στην υπηρεσία αποδοχής των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες

19 Ιουλίου 2017
11:44

Με διστακτικότητα επισκεπτόμαστε συνήθως τις υπηρεσίες που ασχολούνται με την κτηματική περιουσία. Με αφορμή την επίσκεψή μου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στην ΖΕΠ, όπου έχει στηθεί η υπηρεσία αποδοχής των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι  είχα μια ευχάριστη εμπειρία από τη συμπεριφορά των υπαλλήλων οι οποίοι είναι εξυπηρετικότατοι και δίνουν υπομονετικά το σύνολο των διευκρινήσεων καθώς και των ενεργειών στις οποίες πρέπει να προβεί ο ενδιαφερόμενος. Βεβαία αρνητική εντύπωση μου έκαναν οι “τσουχτερές” τιμές των παραβόλων υποβολής των ενστάσεων, που παραθέτω παρακάτω, για τις οποίες, όμως, δεν φέρουν καμία ευθύνη  οι υπάλληλοι. Όποιος έχει ακόμη εκκρεμότητες να μη διστάσει να επισκεφτεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Γ.Κ.

 

6 σχόλια

  • Πρόχειρη δουλειά & μεγάλη έκταση λαθών – εις βάρος πάντα του πολίτη- από την εταιρεία που ανέλαβε το έργο των Δασικών Χαρτών.

    Χιλιάδες Polylines που χαρακτηρίζουν αγροτεμάχια ως Δασικά. Χωρίς ίχνος βλάστησης. Είτε το ’45 είτε τώρα. Εξαιτίας πίεσης χρόνου? Εξαιτίας έλλειψης στοιχείων? Δεν έχει σημασία.

    Τους Δασικούς Χάρτες, κάποιος τους ενέκρινε πριν την ανάρτηση τους. Αυτός φέρει και την ευθύνη.

    Θύμα για άλλη μια φορά, ο πολίτης, ο οποίος πρέπει να μπει στα έξοδα (παράβολο, αμοιβή δασολόγου κλπ) και να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

  • Καθαρό εισπρακτικό και αυτό.
    Θα έπρεπε να επιστρέφετε το παράβολο σε περίπτωση αναγνώρισης της αντίρρησης.

  • Εγώ έχω δυσάρεστη εμπειρία .Επισκέφτηκα την υπηρεσία αρκετές φορές , δεν εξυπηρετήθηκα. Πάντα οι δυο- τρις από τους 6 -7 υπαλλήλους απουσίαζαν ή τους ψάχνανε στα άλλα γραφεία, ειδικά τις Παρασκευές. Το μόνο που κάνανε με ζήλο, πριν ακόμη τους πεις την καλημέρα ήταν να σε γράψουν στο Βιβλίο των επισκεπτών, πελατών….. Κατά τα άλλα η απάντηση μετά την πρώτη ματιά ‘’πήγαινε σε ένα μηχανικό να σου πει τι θα κάνεις’’ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

  • Πολύ καλή εξυπηρέτηση από το γραφείο δασικών χαρτών! Τα περισσότερα παιδιά εξαιρετικά.

    Ευτυχώς υπάρχουν και τέτοιοι δημόσιοι υπάλληλοι.

  • οι υπαλληλοι κανουν τη δουλεια τους κ πολυ πιθανον καλα το προβλημα εγκειται στη καταρτιση του δασικου χαρτη που προφανως εχει πολλα λαθη ως προς τη γεωχωρικη πληροφορια και θα τρεχει πολυς κοσμος στο μελλον…επίσης πολυς κοσμος θα χασει την περιουσια του που κατεχει χρονια νομιμα με συμβολαια κ πληρώνοντας φορους κ αμφισβητουνταιμε το δασικο χαρτη.Η λυση δεν ειναι η μειωση στα παραβολα των 5Ε προφανως θα πρεπει να βγει μια ρεαλιστικη νομοθεσια μετεχνικες προδιαγραφες & ανοχες σφαλματος ισως με αναθεωρηση του συνταγματος για το τι ειναι δασος λαμβανοντας υποψη την κατασταση που εχει διαμορφωθει τοσα χρονια χωρις δασολογιο κ μια αναρτηση μαζι με το κτηματολογιο για να καταλαβει ο κοσμος τι γινεται γιατι δεν εχει εικονα μια και δεν μπορει παρακολουθησει τις διαδικασιες μονος του…

  • Δάσος είναι η κάθε έκταση ανεξαρτήτου πως είναι σήμερα, αρκεί να φαίνεται πως έτσι ήταν -Δάσος- σ’όποια αρχεία π.χ. φωτογραφίες,κλπ και στο παρελθόν. Οπωσδήποτε όλα πριν γίνουν αυτό που είναι, ήταν Δάση όμορφα, μεγαλοπρεπή, ζηλευτά, με ζωντάνια-δύναμη. Σήμερα περάσαμε στην εκφύλιση, την αρρώστια, το ψέμα που έχει δύναμη και θέλει τα ωραία να τα ακυρώνει, να τα διαστρεβλώνει, να τα εξοντώνει.
    Φοβάμαι πως απ’όλη αυτήν την υπόθεση χαμένα θα βγουν τα Δάση και κατά συνέχεια οι πολίτες, αφού θα βλαφτεί η Υγεία τους απ’την έλλειψη Δασών. Είναι στημένο το παιχνίδι για να καρπωθούν γη που δεν τους ανήκει ισχυρά συμφέροντα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.