Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του δήμου Κοζάνης απαντά στην Οικολογική Κίνηση για την απομάκρυνση δένδρων από την οδό Ιπποκράτους

19 Ιουλίου 2017
14:37

Σε απάντηση ανακοίνωσης της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης και προς ενημέρωση των συμπολιτών μας θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

H παρουσία πρασίνου σε μια πόλη επιβαρυμένη όπως είναι η Κοζάνη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Απάντηση κατά την άποψη μας αποτελεί η δημιουργία οργανωμένων χώρων πρασίνου χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η παρουσία δένδρων υπό τη μορφή δενδροστοιχιών σε οδούς.

Ο Δήμος Κοζάνης έχει δρομολογήσει τη δημιουργία οργανωμένων νησίδων πρασίνου σε όλη την πόλη:

  • Mε το υπό διαμόρφωση βιοκλιματικό πάρκο στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, που θα αποτελέσει διέξοδο για όλη την πόλη.
  • Με παρεμβάσεις στους υφιστάμενους χώρους πρασίνου.
  • Με μικρότερες νησίδες πρασίνου σε γειτονιές της Κοζάνης (πάρκα τσέπης) με μελέτες να είναι ήδη σε εξέλιξη.
  • Με την έντονη παρουσία οργανωμένου πρασίνου στις υπό διαμόρφωση Πλατεία Λασσάνη, οδό Αριστοτέλους και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Αναφορικά με την περίπτωση της οδού Ιπποκράτους, υπήρξε πράγματι απομάκρυνση δένδρων προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία διαδρόμου πλάτους 1,5 μέτρου για τη διέλευση των πεζών, όπως προκύπτει από τη νομοθεσία καθώς και η διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης από το τμήμα του πεζοδρόμου.

Για να αντιμετωπιστεί το υπαρκτό αυτό πρόβλημα η αρμόδια υπηρεσία μελετά ισοδύναμη πράσινη λύση (αντίστοιχη της πρότασης της Οικολογικής Κίνησης) η οποία θα εφαρμοστεί άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό και κάθε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη και θα τύχει της απαραίτητης προσοχής.

Τέλος, είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για να παρουσιάσουμε τον συνολικό προγραμματισμό σε θέματα πρασίνου στο Δήμο Κοζάνης, ώστε ο καθένας να είναι σε θέση να τον αξιολογήσει.

Κώστας Δεσποτίδης

Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού

23 σχόλια

    • κωλοτουμπα και απο τον αντιδημαρχο, μαζευτηκε, ευτυχως υπαρχουν πολιτες που επισημαινουν τα απειρα κακως κειμενα της νεας δημοτικης αρχης

    • Αδερφέ έχεις απόλυτο δίκιο. Το σχέδιο τους ήταν τετραπέρατο. Να παριστάνουν τους οικολόγους για να μας κόψουν τα δέντρα. Δεν θα περάσει έτσι όμως. Κράτα μας σε εγρήγορση

    • Ανίκανοι να συντηρήσουν τα υπάρχοντα πάρκα και
      πλατείες !!

      Και η κεντρική πλατεία ημιτελής μοιάζει.

      Λάθος απαράδεκτο η κοπή των δένδρων στην Ιπποκράτους.

      Ατυχής ο σχεδιασμός της ανάπλασης της Ιπποκράτους !!

  • Πολύ απλό το ερώτημα: μέχρι τώρα ξέρουμε πόσα δέντρα κόψατε. Μήπως μπορείτε να μας πείτε και πόσα δέντρα φυτέψατε από τότε που είστε Δημοτική Αρχή; Και πού ακριβώς στην τσιμεντούπολη είναι αυτά;

    • Δίπλα σε αυτά που φύτεψαν οι προηγούμενοι σε τρεις δεκαετίες και κάτω από τον ίσκιο τους ξαπώστενες….?

  • Καλα ανθρωπε μου, ηθελες αναπλαση σε 5 μετρα πλατος με τα ταξι μεσα κ με πεζοδρομο… Κανατε ενα σχεδιο μανταρα κατα το δοκουν ενος συγκοινωνιολογου… κ κοψατε 10 δεντρα που ομορφαιναν την οδο, γτι ξαφνικα δεν χωρουσε αμαξι στον υποτιθεμενο πεζοδρομο. Ποσο ανοησια μπορει να κουβαλατε σε αυτο το Δημο, ποσο εγωπαθεια κ ποσο κακογουστια??

  • Εκείνο το παλικάρι που έκανε τη μελέτη της Ιπποκράτους και πληρώνεται για σύμβουλος του δημαρχου τι έχει να μας πει;Πως το σκέφτηκε όλο αυτό;

    Η μάλλον καλύτερα τι έχει να πει ο δημαρχος για το παληκάρι του;

    Και εκείνος ο Λάζαρος; Για το πουλέν του; Θα είχε πάει στον εισαγγελέα όπως έκανε στο παρελθόν και θα έσκουζε.Τώρα Λάζαρε; Τουμπεκί; Ανακοινωσούλα και μόνο συγγνώμη δε ζητάς για την παρέμβαση.

    Άρε φούρκα…

  • Εάν έπρεπε να κοπούν, καλώς κόπηκαν. Δώσατε όλοι τα σπίτια σας αντιπαροχές και τώρα ψάχνετε για δένδρα. Πόσοι από εσάς που κατηγορείτε τον Δήμο έχετε φυτέψει έστω και ένα δένδρο; Πόσοι από εσάς πήγατε να καθαρίσετε ένα πάρκο;
    Έλεος με την οικολαγνεία.

    • Φυτεψαμε και οταν οι ανιδεοι τα εκοβαν σας φωναζαμε αλλα σφυριζατε αδιαφορα. Τωρα θυμηθηκες την οικολαγνεια. Οταν στα λεγαμε τους δικαιολογουσες χωρις καν να δεις το εγκλημα. Αλλα ειδαμε και το πρασινο της πλατειας! Αισχος και ντροπη! Α και φερτε πισω τα Αγαλματαααααα!

  • Σε άλλο Δήμο ζει ο αντιδήμαρχος. Τα δέντρα στον άγιο σαραντη είναι δίπλα του. Δεν βλέπει την απόλυτη εγκατάλειψη; τι πάρκα τσέπης, σχέδια και σκέψεις μας λέει. Εδώ σε αυτά τα λίγα που ήδη υπάρχουν δεν γίνεται τίποτα.

  • Παντως στις διαχωριστικες νησιδες και στους κυκλικους κομβους η βλαστηση ειναι απαραδεκτα υψηλη. Δεν τα βλεπει η τροχαια ποσο εμποδιζουν τα υψη τους οδηγους;

  • Οικολογική κίνηση Κοζάνης, δίπλα στην ΔΕΗ. Μεριμνά για τα δέντρα στα πεζοδρόμια και τις ζαρντινιέρες στα ρετιρέ. Άντε ρε κρυφτείτε.

  • Mια και μιλάμε για δέντρα ο υπευθυνος πρασίνου στο Δήμο δεν ελέγχει το είδος των δέντρων που έχει αναλάβει να φυτέψει ο εργολάβος? στη γειτονιά μου αλλά και στην είσοδο της πόλης σε όλη την ευθεία του γηπέδου έχουν φυτέψει δέντρα τα οποία κάνουν μεγάλους κορμούς και έχουν σπάσει τα πλακάκια του πεζοδρομίου τα οποία και έχουμε ακριβοπληρώσει και επίσης γεμίζουν τα πάντα με κίτρινα άνθη.Στις νησίδες δεν έχεις ορατότητα τι γίνεται τελικά?δρουν ανεξέλεγκτα οι εργολάβοι?δεν τους ελέγχει κάποιος?

  • στην πλατεια γιατι βαλανε χαλικη γυρω απο τα δεντρα κ δεν φυτευουν λουλουδια να ομορφυνει κ λιγο η πλατεια

  • Η μόνη Δημοτική αρχή που έχει όραμα για την πόλη και δουλεύει..¨ολοι οι προηγούμενοι απλά μας δούλευαν..είμαι ξένος στην πόλη αλλά βλέπω μεγάλη διαφορά και στον λόγο και στις πράξεις..Απλά για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η ελληνική παροιμία “Ουδείς προφήτης στον τόπο του”

  • Για κάθε Δέντρο που εξ’ανάγκης πρέπει να κοπεί, δέκα Δέντρα πριν θα πρέπει να’χουν φυτευθεί και μεγαλώσει. Όλα τ’άλλα έγκλημα κι όποιος το αντιλαμβάνεται, πρέπει το σώμα να κάνει οχυρό-φράχτη και να εμποδίζει το έγκλημα!
    Σχετικά με τα μεγάλα πάρκα: όλοι οι άνθρωποι έχουν έναν στα μέτρα τους πνεύμονα για να εξυπηρετηθούν και δεν μοιράζονται έναν τεράστιο κοινό σ’άλλο σώμα πνεύμονα. Το λοιπόν, κάθε σπίτι, τετράγωνο, γειτονιά θέλει το δικό του πράσινο-ζωτικό χώρο και δεν μπορεί να περιμένει το οξυγόνο του από μακρινά μεγάλα έξω απ’αυτό “πνευμόνια”.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.