kozan.gr: Ξεκίνησε η λειτουργία του ειδικού ανελκυστήρα ΑμΕΑ στο κτήριο της Π.Ε. Κοζάνης (Φωτογραφίες & Βίντεο)

19 Ιουλίου 2017
17:11
Κανένα σχόλιο

«Όπου δεν υπάρχει πρόσβαση υπάρχει αποκλεισμός και περιορίζεται η Δημοκρατία». Με τα λόγια αυτά, εκτός άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, παρέδωσε σε λειτουργία τον ειδικό ανελκυστήρα ΑμΕΑ που κατασκευάστηκε στο κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης και «οδηγεί» στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας και τις στεγασμένες στο κτίριο Υπηρεσίες αντίστοιχα.

Τα ευχαριστήριά του αλλά και την «υπόσχεση» ότι θα συνεχίζει να ζητεί έργα και δράσεις προς όφελος των ΑμΕΑ εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμΕΑ της περιοχής Μ. Μίγγος:

«… άμα δεν κλάψει το μωρό… δεν θα κλάψω για εμάς αλλά για αυτούς που είναι αποκλεισμένοι. Θέλουμε να μπούμε και μέσα στις πόλεις. Οι Υπηρεσίες να κάνουν και κανένα έλεγχο. Δεν υπάρχει πρόσβαση στις υπηρεσίες, στις πόλεις μας», κατήγγειλε.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη παρέμβαση αποφασίστηκε επί ημερών προεδρίας στο Π.Σ. του Γ. Κωτσίδη, ο οποίος ανέφερε: «προσωπικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το όλο εγχείρημα. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ομόφωνη απόφαση και διάθεση όλων μας να υπάρξει πρόσβαση στα ΑμΕΑ».

Την ικανοποίησή του για την άμεση παρέμβαση Περιφερειακής Αρχής και Υπηρεσιών εξέφρασε και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλακεντάς.

«Όπου δεν υπάρχει πρόσβαση υπάρχει αποκλεισμός και περιορίζεται η δημοκρατία. Θα πρέπει να συλλογιστούμε εάν η αναπηρία είναι νοηματική, σωματική ή  είναι η αναπηρία στις επιλογές μας;», αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, ενώ ο τωρινός Πρόεδρος του Π.Σ. Φ. Κεχαγιάς εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον προηγούμενο πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί όπως είπε αυτός το δρομολόγησε και ευχήθηκε «στα παιδιά που το χρησιμοποιούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις συνεδριάσεις μας».

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.